A Sopron után a Zalakaros csapata ellen is szerette volna itthon tartani a pontokat az 1. MCM SE férfi tekecsapata. A bajnokság harmadik fordulóját a kaposváriak és a vendég zalaiak is egy győzelemmel és egy vereséggel várták.

- Csak a győzelem az elfogadható. Most idegenben sajnos vereségen vagyunk túl, de ott is nagyon jól játszott a csapat, de hazai pályán mindenképpen győzelemre lehet számítani - mondta Csendes Róbert a 1. MCM SE szakosztályvezetője.

A Zalakaros csapatára nem lehetett csak úgy legyinteni egyet a mérkőzés előtt, hisz már a bajnokság nyitó fordulójában hatalmas meglepetésre győzni tudott az otthonában addig három évig veretlen Nagymizdó ellen.

- Tudjuk, hogy hazai pályán az ellenfelünk esélyesebb, tetszik ez a pálya, mert nálunk egy kicsit mostohábbak a körülmények, egy jó meccset várok. Teljesen kiélezett, végig kiélezett mérkőzésre számítok -tette hozzá Illés Imre, a Zalakarosi TK szakosztályvezetője.

A meccs valóban szoros volt, de a Cukor jó kezdésének köszönhetően végig ellenfele előtt járt. Az első pároknál 2:0-ás előnyre tettek szert a hazaiak, a remek napot kifogó, 454 fáig jutó Gábor Levente, valamint a szintén jól teljesítő Kis Richárd vezérletével.

A folytatásban 3:1-nél már több mint 100 fával vezetettek Szommerék, és bár a vègèn Vörös Gábor és Miklós Gyula is kikapott, a győzelem nem forgott veszèlyben egy pillanatig sem. Lapat Krisztián tanítványai ezzel a sikerrel megőrizték dobogós helyüket a tabellán.

A Cukorra a hétvégén újabb bajnoki vár. A fiúk a sereghajtó nagykanizsai NK Teke SE otthonában vendégeskednek a pontvadászat negyedik fordulójában.

Címkék: zalakaros, mcm, teke, kaposvár, sport