Második előkészületi tornáján szerepel Pécsen a Lauber Dezső Sportcsarnokban a 2014/2015-ös szezonra készülő Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárlabda-csapata. Fekete Ádám vezetőedző tanítványai a Pécsi VSK-PANNONPOWER által rendezett hagyományos eseményen lépnek pályára a baranyai megyeszékhelyen.

A somogyiakon kívül a rendező Pécsi VSK-PANNONPOWER, a Naturtex SZTE Szedeák, valamint a horvát KK Vrijednosnice Osijek együttese alkotja a mezőnytA torna első napjának nyitó meccsétt a továbbra is két légióssal, klasszikus center nélkül felálló kaposváriak a horvát KK Vrijednosnice Osijek csapata ellen vívták.

A találkozó első negyedét a kiválóan dobó amerikai Nik Raivio vezérletével nyerték a kaposváriak. A hátvéd már ekkor 11 pontnál tartott, úgy, hogy három triplát is gyűrűbe küldött. A folytatásban Braniszlav Jancsikin is bizonyította, hogy lehet rá számítani. A félidő végéig kilenc pontot ért el (egy triplával). Ezzel 43–38-as állást jegyezhettünk fel a nagyszünet előtt.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hatodik hármasát is értékesítő Raivio pedig tarthatatlan volt. Addig mindössze egyetlen távoli kísérlete végződött sikertelenül. A záró szakaszban valósággal hengereltek Hendleinék. Végül Hendlein Roland és Fodor Márton is 10 pont fölé jutott. A 26–13-ra megnyert negyed egyben azt is jelentette, hogy a kaposváriak kereken húsz ponttal, 88–68-ra győztek.

Az extrát játszó Nik Raivio 34 pontot szerzett, 8 lepattanó labdát kaparintott meg és 5 alkalommal szerzett labdát az ellenféltől. Ezzel végül 43 VAL-ponttal zárt. A diadalnak köszönhetően szombaton 18.15 órától a torna döntőjében léphetnek pályára a kaposváriak. Az ellenfél a Pécs–Szeged meccs győztes csapata lesz.

Kaposvári KK–KK Vrijednosnice Osijek 88–68 (28–20, 15–18, 19–17, 26–13)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Vezette: Gelencsér, Praksch, Mintál.

Kaposvári KK: Gibson (6), Fodor M. (10/3), Raivio (34/21), Hendlein (14), Grebenár (5). Csere: Horváth M. (2), Jancsikin (13/3), Benke (2), Kovács S. (-), Papp (-), Kocsis (2), Tóth M. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

KK Vrijednosnice Osijek: Pandurics (20), Dosen (7/3), Bicsvics (9), Karlovics (7), Buha (14). Csere: Saracs (7), Meznarics (4), Kujundzics (-).

Kipontozódott: Sarac (a 38. percben).

Címkék: eszék, osijek, kaposvári, sport