Sikersportolókat és kiváló szakembereket köszöntöttek a Városházán. A kaposvári sport nagyszerű időszakot zárt: az elmúlt hónapokban szinte egymást érték a kiemelkedő nemzetközi eredmények, a felnőtt és az utánpótlás korosztályban egyaránt.

- Tudják, hogy a siker nem jön magától. Olyan szerzet, amiért meg kell dolgozni. Ezután viszont örömet ad maguknak, az edzőiknek, a szüleiknek és örömet okoz nekünk, az egész városnak, és ezt hálásan köszönöm - mondta Szita Károly.

Az idei nyár egyik legnagyobb sikerét a 18 esztendős Bence Balázs érte el, aki a kaposvári rendezésű junior lovastorna Európa-bajnokságon aranyérmes lett.

null

- Elég nagy sikere volt, mindenki örült neki, én is, mert életem legnagyobb eredményét értem el. Az egész családdal ünnepeltünk egyet, mindenki nagyon örült neki. A legeredményesebb évünket zártuk ezzel - mondta Lovas Akadémia SC Kaposvár junior Európa-bajnoka, Bence Balázs.

Az uszonyosúszó Varga Krisztina korábbi junior világ- és Európa-bajnokként a felnőttek között is megállta a helyét.

A hármasugró Bajnok Eszter az Ifjúsági Olimpián szerzett meglepetés-bronzérmet, az ökölvívó Szokol Fanni pedig a junior Európa-bajnokságon lett harmadik.

A felnőtt válogatott birkózó, Knipli Csongor tagja volt a csapat-világbajnokságon negyedik helyet elért magyar együttesnek,

Bogdán Endre pedig az ötödik helyen zárta az autómodellező Európa-bajnokságot.

- Nem látványsport vagyunk, kicsit háttérbe szorulunk. Könnyebb egy egyeneset rúgni a labdába, amit megtapsolnak. Nekünk nagyon keserveset kell küzdenünk, hogy jó eredményt tudjunk elérni - árulta el az örökös bajnok.

Az elmúlt időszak sikeremberei már a következő szezon feladataira készülnek, és a remények szerint megőrzik majd a helyüket a világ élmezőnyében.

Címkék: köszönt, sportoló, siker