Egy-egy alkalmat leszámítva bizony formában vannak a somogyvári csatárok. A listavezető az első négy bajnoki fordulóban összesen 22 gólt rámolt be az ellenfelek kapujába. A Somogyjád elleni rangadóra is a biztos hazai siker reményében készültek.

- Igazából hazai pályán minden meccset meg szeretnénk nyerni és a bajnokságban is igazából minden meccset. Nem lennénk igazi sportemberek, ha nem úgy mennénk ki, hogy megpróbáljunk mindent a győzelemért megtenni - mondta Fazekas Krisztián, a Somogyvár játékosa.

A vendég jádiak két győzelemmel és két vereséggel álltak négy forduló után. A csapat dolgát továbbra is nehezíti, hogy kulcsjátékosaik sérülésekkel bajlódnak.

- Sajnos a sok sérülés rányomja a bélyegét a szereplésünkre, ami most is ugyancsak megvan, háromesélyes a mérkőzés - elmélkedett a mérkőzés előtt Ress Antal, a Szabadidő SE Somogyjád elnöke.

A balszerencse ezen a mérkőzésen sem kerülte el a jádiakat. Az NB II-t is megjárt támadó, Ivusza Gábor hosszú idő után állt ismét a csapat rendelkezésére, ám már az ötödik percben le kellett cserélni sérülés miatt.

- Azért jöttem ide, hogy segítsek visszajutni a csapatnak az első osztályba. Sajnos ez a sérülésem már május óta kísért. Nem tudom megmondani mi a diagnózis, sérülés, húzódás esetleg. Orvosnál is voltam, pihentettem egész nyáron, egyszerűen nem jön helyre - válaszolta Ivusza Gábor, a Szabadidő SE Somogyjád játékosa.

A somogyváriak a küzdelmes mérkőzés első félidejében Valkó révén szereztek vezetést, majd a második játékrészben Piukovics is betalált. A jádiak ezután Niklai góljával szépítettek, majd nem sokkal később a kapufát is rúgtak, ám végül Fazekas András belőtte a mindent eldöntő gólt.

A Somogyvár pontveszteség nélkül áll az Északi csoport élén, mögötte három ponttal a Balatonszentgyörgy és a Szőlősgyörök foglal helyet. A Somogyjád a nyolcadik helyről várja a hétvégi fordulót.

Címkék: somogyjád, somogyvár, 2014, sport