Kovács Zsófia uszonyos- és búvárúszóként eljutott a sportág csúcsáig, négy évvel ezelőtt pedig egy új műfajjal is megismerkedett közelebbről. A mentőúszók világversenyein aztán kiderült: itt is megállja a helyét. Ezen a héten a franciaországi világbajnokság következik a sorban.

- Én úgy gondolom, hogy a felkészülés egész jól sikerült. segítette, hogy nem augusztusban, hanem szeptemberben lesz a verseny, mert a nyáron még vizsfgháztam az egyetemen. Szeretném megúszmni egyéni rekordjaimat, ez váltóban B vagy a döntőt érhet, ami nagy dolog lenne ezen a versenyen - mondta Kovács Zsófia.

Az előzetes információk alapján rekordmezőny várható az egyhetes viadalon.

- Van olyan versenyszám, ahol közel 60 induló van, váltóban pedig 30, ilyen rangú és mennyiségű mezőny nem volt még ebben a sportágban, kíváncsian várom, milyen érzés lesz - árulta el a versenyző.

Zsófi klubtársa Gréczi Martin tavaly szerepelt először a válogatottban ebben a sportágban. A 20 esztendős sportoló az idén újra szerencsét próbál.

Kovács Zsófia egy váltó hatodik hellyel és három országos csúccsal zárta a tavalyi Európa-bajnokságot, az újonc Gréczi Martin pedig egy rekordot adott át a múltnak, és egy 18. hely volt a legjobb eredménye.

Címkék: úszás, mentő, kaposvár, sport