Jól rajtolt a szegedi alakulat, amely némiképp átszervezte kezdőcsapatát, ám ennek ellenére négy perc elteltével már a gyors akciókat erőltető kaposváriak tartottak előrébb. Jerimirov vezérletével zárkózott a Szeged, amely a vezetést is visszavette a negyed végén.

A folytatás már jobban alakult a hazaiak szempontjából, olyannyira, hogy 34–27-nél időt is kért Lazics edző, hogy megállítsa a lendületbe jövő kaposváriakat. A negyed derekán a megsérülő Jancsikint kellett lecserélni a hazaiaknak, akik a Jeremirov elleni technikai hiba után komolyabb előnyt kovácsoltak a nagyszünetig.

A vezetés tudatában ugyan kissé puhábban kosárlabdáztak a kaposváriak, ám Fodor Márton, Raivio és Gibson triplái, valamint a csereként érkező fiatalok újabb lendületet hoztak a csapat játékába. Ennek is köszönhetően a végjáték már izgalommentesen alakult, mert a tornagyőzelmet nem fenyegette veszély.

Kaposvári KK–Naturtex-SZTE Szedeák 89–75 (24–27, 27–8, 26–23, 12–17)Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Maár, Szabó G.

Kaposvári KK: Gibson (21/9), Raivio (16/3), Fodor M. (11/9), Hendlein (16), Grebenár (2). Csere: Horváth M. (4), Jancsikin (4), Benke (12), Kovács S. (2), Papp P. (1), Kocsis Z. (-), Tóth M. (-).

Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Naturtex-SZTE Szedeák: Jeremirov (24/15), Vágvölgyi (3/3), Csorvási L. (15/3), Majsztorovics (8/6), Balaban (20). Csere: Kiss Zs. (-), Demeter (2), Kuntics (-), Mike (3/3).

Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Simándi Árpád.

A IV. Orosz László Férfikosárlabda Emléktorna végeredménye:

1. Kaposvári KK, 2. Naturtex-SZTE Szedeák, 3. MAFC, 4. Pécsi VSK-PANNONPOWER.

Különdíjasok - legjobb center: Darko Balaban (Naturtex-SZTE Szedeák). Legértékesebb játékos (MVP): Hendlein Roland (KaposváriKK).

Címkék: lászló, emléktorna, orosz, kaposvári, sport