Álomrajtot vett első tétmékőzésén az újjáalakult csurgói együttes: a fiúk rövid idő alatt három gólt szereztek, és a védekezés is elsőrangú volt. A vendégek a hetedik percben találtak először a kapuba, a 10. percben pedig már 6-3 volt az eredmény. A komlóiak ezután összekapták magukat, felzárkóztak, de egyenlíteni nem tudtak.

A szünetben 14-13 volt az eredmény, a térfélcsere után pedig újra a CSKK vette kézbe az irányítást. A csapat 17 perc alatt mindössze három gólt kapott, ami emghatározta a mérkőzés végkimenetelét. A kiharcolt nyolc gólos előny az utolsó pilalnatokra is megmaradt, Sótonyi László együttese végül 30:22 arányban bizonyult jobbnak.

- Voltak jó részek a mérkőzésben. Jól elkezdtük, a második félidőben összeállt a védekezés, könnyű gólokat dobtunk, ez a játékunk alapja - Sótonyi László vezetőedző, Csurgói KK

- Féltünk ettől a mérkőzéstől, mert a Csurgó kkomoly játékerőt képvisel. a tempót és minden mást szoknunk kell még, de az eredményért nem kell szégyenkeznünk. A második félidő közepéig tudtuk magunkat tartani - Farkas Attila vezetőedző, Komló.

A csurgóiakra két idegenbeli találkozó vár a folytatásban: a fiúk előbb Mezőkövesdre, majd Balmazújvárosba látogatnak - az újabb győzelmek reményében.

Címkék: csurgó, nb1, sport