A kitűnő kaposvári triatlonista, Bozsó Zoltán újabb értékes díjjal gazdagodott: korosztályában, 150 induló közül, 4 óra 20 perces időeredményével a harmadik helyet szerezte meg a Budapesten megrendezett Ironman 70.3 (ájronmen hetven pont három) elnevezésű nemzetközi viadalon. A verseny elnevezése arra utal, hogy az 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és félmaratoni futásból álló verseny három számában összesen 70,3 mérföldet tesznek meg az indulók.

- A formám nem volt túl jó, a verseny előtt két héttel egy felelőtlen autós elém fordult, ez rányomta a bélyegét. Ez nagyon jókor jött, mert az egész idény nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Minden korcsoportban az 1-3. kvalifikációt kapott a vb-re, meg is kaptam a jövő évi indulási jogot - mondta Bozsó Zoltán.

Az MG Produkt Kaposvári AC örökifjú versenyzői gyakran edzenek együtt, és a budapesti viadal után sem pihennek: megkezdték az alapozást a következő évadra.

- Csoportban sokkal könynebb, az egyik húzza másikat. Job, mintha kedvetlenül lejönnénk egyedül. A csoport átlendít a nehézségeken. A tapasztalat az, elég sok nemzetközi versenyen voltam és a vb-döntőn is, a legtönöttebb korcsoprot a 40, 45 évesek, nagyon kicsik a különbségek az emberek között. A 40 és 50 éves korosztály a legsűrűbb - árulta el Bozsó Zoltán.

Vagyis tulajdonképpen bármikor érdemes elkezdeni a rendszeres sportolást, és a triatlonba is érdemes belekóstolni. Hanyecz Imre és Fokvári Gábor elégedetten térhetett haza a fővárosból, ahol egyébként 57 nemzet 1500 sportolója küzdött meg egymással.

- Magyarországon először rendeztek 70.3-as ironman-versenyt, Bécstől Tokióig ez volt az első. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Magyraország ilyen versenyt rendezzen. A célom a sikeres beérkezés volt, és az első ötvenbe kerülni a korosztályban - árulta el Hanyecz Imre.

A sportember végül 5 óra 44 perces eredménynel, 140 induló közül az 52. helyet szerezte meg.

- Az idei évben hétszer versenyeztem, ezek között volt a budapesti és a St. Pölteni verseny, ezen kívül a rövidebb távú országos bajnokságokon indultam. A korom miatt a cél a szinten tartás elsősorban, az úszásban és a kerékpározásban fejlődni tudok - tette hozzá a sportoló.

A 49 esztendős Fokvári Gábor a szenior II (kettes) kategóriában 5 óra 29 perc alatt teljesítette a távot.

- Atádon voltam egy Ironman-versenyen, tetszett a szenvedés. Bekapcsolódtam két éve, ez volt az első középtávú versenyem, meg vagyok vele elégedve. A munka viszi az ember erejét. heti hét-nyolc edzés van, úszás, futás, kerékpár. időjárás-függő, de körülbelül hét-nyolc edzés - mondta Fokvári Gábor.

A fiúk az őszi hónapokban is hasznosan töltik majd a sportra szánt idejüket: nem csak úsznak, hanem az dzőteremben erősítenek, és elkezdődnek majd a hosszú kerékpározások is.

 

Címkék: triatlon, kaposvár, sport