A házigazda kaposváriak mellett Gyöngyösről, Budapestről, Zalaegerszegről, Pécsről és még Bulgáriából is érkeztek autómodellezők az országos bajnokság záró fordulójára, ami a Kaposvár Kupa elnevezésű háromnapos verseny is volt egyben.

- Elképzelhető, hogy ebben az esztendőben nem lesz a kaposvári Textiles Autómodellező Klubnak országos bajnoka. A korábbi futamok annyira összekeveredtek, hogy elképzelhető még az is és én már korábban nyilatkoztam arról, hogy ebben az évben nekem annyi bajom volt, hogy hiába teljesítek most jól, korábban nem sikerült olyan jól, dobogóra persze felállok, de nem az első helyre - árulta el a Textiles Modellező Klub Kaposvár örökös bajnoka, Bogdán Endre .

A 2,5 köbcentis kategóriában az Európa-bajnoki ezüstérmes Dobrocsi Gábor is elindult.

- Egy modell építése körülbelül 1000 munkaóra, és a két start között is rá kell szánni egy órát egy modellre, hogy a start jó legyen. A starthoz kell egy óra felkészülés, hogy mindent ellenőrizzünk, minden csavar a helyén legyen, minden úgy meg legyen húzva, hogy ne essen szét - foglalta össze Dobrocsi Gábor.

A kaposváriak több modellezője is jó eséllyel pályázott a dobogóra. Tamasóczki Tamás az ukrajnai Eb-n elért 231 km/h-ás eredményével ezúttal is elégedett lett volna a másfél köbcentis kategóriában:
- Kinn az Eb-n sikerült elég jó eredményt elérni, és próbálkozok azon, hogy itt Kaposváron is sikerüljön elérni. Ha azt elérem, akkor elég jól fogok szerepelni a bajnokságban. -

Tamasóczki motorja ezúttal 224 km/h-s maximum sebességet ért el, amivel az országos bajnokság harmadik helyén zárt. A kaposváriak közül a király kategóriában Bogdán Endre, a 3,5-es Monza kategóriában pedig Nagy Zoltán szerzett ezüstérmet. Ezen kívül Bogdán Endrének, Nyitrai Istvánnak és Dusa Andrásnak is jutott egy-egy harmadik hely. A Kaposvár Kupán már hazai elsőségnek is örülhettek a nézők: a 41-szeres magyar bajnok Bogdán Endre a 10 köbcentisek mezőnyében nem talált legyőzőre. Bogdán a 2,5 köbcentisek között ezüstérmet is szerzett, akárcsak Tamasóczki Tamás a másfél köbcentis kategóriában.

Címkék: modell, motor, bajnokság, sport