Két egykori kiváló Rákóczi-játékos készítette fel a nagybajomi és a kaposmérői csapatot a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi rangadójára. Hanusz János és Meksz Gyula barátsága pontosan harminc éve tart. Minden 1984 nyarán kezdődött, a cseri úti Táncsics-pályán, egy keretszűkítő mérkőzésen. Rövid idő elteltével Meksz Gyula már a Rákóczi-stadionban rúgta a labdát. Kevesen tudják, de ebben bizony Hanusz Jánosnak is elévülhetetlen érdemei voltak.

Futballmúltjuknak és tapasztalataiknak köszönhetően megyei szinten erős, stílusos csapatot építettek Nagybajomban és Kaposmérőben. Az egymás elleni mérkőzésük ezúttal is nagy csatát ígért.

- Az volt az elsődleges célom most ebben az évben, hogy a játék minősége javuljon, még nem tartunk ott, hogy javult volna, meglátjuk. Mindig győzelmet várok, most is, remélem a Gyuszi barátomat meg tudjuk tréfálni - mondta a Nagybajomi AC edzője.

A Kaposmérő az előző fordulóban a Babócsa ellen a négy gólt szerző Reszli vezérletével 5-2-re nyert és Nagybajomban is bravúrra készült.

- Tavaly is itt egy jó meccset játszottunk, 2-2 lett. Ott megvertek minket 2-1-re. Azt mondom, talán több rutinos labdarúgójuk van. Mi ezt megpróbáljuk a gyorsasággal kiküszöbölni és talán, ha a támadójátékukat meg tudjuk fogni, akkor gyors kontrákból eredményesek tudunk lenni - mondta Meksz Gyula.

A rangadón egyetlen találat döntött, az előző szezon gólkirálya, Babai Gábor a 42. percben lőtt a mérői kapuba. A Nagybajom győzelmével feljött a harmadik helyre a pontveszteség nélkül álló Balatonlelle és Balatoni Vasas mögé. A Lelle a Csurgót, a Vasas a Kiskorpádot verte. A Babócsa-Fonyód, a Karád-Tab és a Balatonboglár-Berzence mérkőzésen is hazai siker született, idegenben csak a Balatonkeresztúr tudott nyerni. A Marcali-Nagyberki találkozó 11-1-es állásnál félbeszakadt.

 

Címkék: meksz, nagybajom, megye, foci, sport