Nagyszerűen kezdte az őszi szezont a Rákóczi szinte teljesen átalakult együttese: a fiúk az első két fordulóban négy pontot gyűjtöttek, és a negyedik helyről várják a folytatást.

- Az első mérkőzést sikeresen megnyertük, végig motiváltan, keményen küzdöttünk, a három pont volt a lényeg. Sopronban mindkétszer vezetést szereztünk, és az utolsó utáni pillanatban sikerült egyenlíteniük - mesélte Földes Milán.

Érdekesség, hogy a csapat mindhárom gólját a közelmúltban visszatért támadó, Rajczi Péter szerezte. A hétvégén máris itt az újabb nagy feladat: az NB I-be visszavágyó Mezőkövesd látogat a cukorgyári gödörbe.

A Rákóczi az elmúlt évadban kétszer is legyőzte soros ellenfelét: idegenben 3-1-re, hazai pályán pedig 1-0-ra. A kövesdiek egyik játékosa, Hegedűs Dávid korábban évekig futballozott a kaposvári együttesben.

- A Rákóczinál mindig nehéz volt játszani, ellenfélként nem sok babér termett számunkra. Nehéz mérkőzésre számítok, ennek ellenére csak győzelemmel tarthatjuk fent a céljainkat - mondta stábunknak a játékos.

A kaposváriak dolgát nehezíti, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága Márton Gábor vezetőedzőt kettő, Házi László kapusedzőt pedig egy mérkőzésre eltiltotta sportszerűtlen viselkedés miatt, így nem ülhetnek le a kispadra a bajnokin. A klub arra kéri a szurkolókat, hogy aki teheti, váltsa meg elővételben a jegyét, hogy elkerüljék a meccs előtti torlódást a stadionnál. Az egyes pénztár szombaton már 15 órakor kinyit. A Rákóczi-Mezőkövesd összecsapás szombaton 19 órakor kezdődik.

Címkék: mérkőzés, meccs, rákóczi, sport