Az NB I/A csoportos bajnokságban szereplő együttes kemény edzésekkel készül a szezonra, szeptembertől pedig már a felkészülési mérkőzések következnek.

Hawaii-ra járt egyetemre, profi karrierjét Venezuelában kezdte, legutóbb pedig Finnországban kosarazott a KKK új irányítója, a 29 esztendős Matt Gibson.

- Eddig minden jó, bár még csak egy hete vagyok Magyarországon, és egyet edzettem a csapattal. Azt már most látom, hogy ígéretes, jó szellemű együtteshez kerültem. Keményen fogok dolgozni a többiekkel együtt, hogy sikeres legyen a szezon - mondta a játékos.

Matt Gibson
Matt Gibson

Matt, aki egyébként történelem-testnevelés szakos tanár, nagy tervekkel érkezett Kaposvárra: - Mindig minden meccsen küzdeni kell az utolsó másodpercig. Ha az egész szezonban meglesz a csapatban ez a mentalitás, akkor ott leszünk a play-offban. -

Az új irányítót barátnője, a finn válogatott kosaras, Anni Mäkitalo is elkísérte Somogyba. A csapat végleges kerete először hétfőn tréningezik együtt, a montenegroi Mihajlo Szekulovics péntek este érkezik meg Kaposvárra.

- Most kezdtük el a taktikai részt a fizikai mellett. Rendesen haladunk, sajnos vannak betegségek, sérülések, de hát ez ilyenkor természetes. Előfordult sajnos jó pár olyan edzés, ahol nem tudtunk tízen gyakorolni, de bízom benne, hogy hétfőn amikor mindenki megérkezik, akkor minden edzésen tudunk - árulta el a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

null

A KKK régi-új játékosa, a bedobó posztján mindig megbízható teljesítményt nyújtó Nick Raivio már az első edzés óta keményen készül a csapattal.

A kaposváriak az augusztusi erőnléti edzések után szeptemberben megkezdik a felkészülési mérkőzéseket. A csapat először szeptember 3-án Pécsett lép pályára, itthon pedig elsőként szeptember 5-én, a bonyhádiakkal játszik. Fekete Ádám tanítványai házigazdaként az Orosz László Emléktornán is részt vesznek, majd Pécsett és Sopronban is várja őket egy felkészülési kupa.

Címkék: kkk, győzelem, kosárlabda, sport