Munkával töltötték a nyári szünidő egy részét a legtehetségesebb ifjúsági korú magyar röplabdázók. A kaposvári szövetségi kapitány, Zarka Péter több héten át, Somogyjádon vezényelt edzéseket a kiválasztott fiataloknak.

- Azért választottuk Somogyjád települést, mert nagyon szép, nemzetközi szintű a pálya, délelőtt két pályán, délután egy pályán tudunk gyakorolni a nemzetközi magasságú pályán. Jó a szállás, bőséges az ételkínálat. Szívesen, vendégszeretően fogadtak minket, és bízom benne, hogy a következő ciklust is itt tudjuk kezdeni - mondta a szövetségi kapitány.

A csapat gerincét a dunaújvárosi és a kaposvári fiatalok alkotják, de a MAFC és a Kecskemét is küldött játékost az edzőtáborba. Ezt a társaságot az 1997-ben és 1998-ban született fiatalok alkotják, és azlapoktól kezdték el a közös munkát. A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben Bögöly Gábor, Keen Cameron és Pavlényi Máté ütötte a labdát az edzőtáborban. A fiatalok abban bíznak, hogy a nemzeti színekben is megmutathatják, mit tudnak.

A magyar ifjúsági válogatott fő versenye a jövő januári moszkvai Európa-bajnoki selejtező lesz, előtte Csehországban is pályára lép a társaság egy rangos nemzetközi tornán.

 

Címkék: válogatott, röplabda, somogy, sport