Tovább írni a sporttörténelmet: ez a célja a kaposvári vízilabdacsapatnak a következő szezonban. A fiúk kőkemény edzésekkel készülnek az OB I-es pontvadászatra és a szeptemberi Magyar Kupa-selejtezőre is. A játékoskeret alaposan kicserélődött, de a vezetőedző szerint erősebb lesz a csapat a tavalyinál.

- Játszani csak egymás között kezdtünk el. Nagyon jó benyomást tett az összkép. Harcos, kemény, nagyon gyors társaság ez. A centereink is kivételesen gyorsak, az egyik ausztrál, a másik kanadai. Tavaly sem voltunk lassú csapat, de az idén szerintem gyorsabb se lesz nálunk - mondta a csapat vezetőedzője, Fekete Szilveszter.

A csapat mindkét külföldi centere alapember hazája válogatottjában. A horvát származású kanadai játékos, Oliver Vikalo és az ausztrál Jeremy Davie is nagy tervekkel érkezett Kaposvárra.

- Az előző héten csatlakoztam a csapathoz, egy nagyon jó szellemű társaságról van szó. A magyar szerintem a világ legjobb bajnoksága, itt játszanak a legjobb játékosok, én is szeretném megmutatni, hogy nem véletlen vagyok itt - mondta Vikalo.

- A válogatottság miatt sem mindegy, hol vízilabdázik az ember, ezért is választottam Magyarországot. Ebben a bajnokságban sokat tanulhatok majd, egy jó edző kezei alatt - árulta el az ausztrál válogatott centere, Jeremy Davie.

Egy nagy visszatérője is van a klubnak, a Honvéd örökös bajnoka, Kovács Olivér személyében: - Olyan lehetőséget kaptam itt Kaposváron, amit nem szerettem volna kihagyni. Maradhattam volna Svájcban is, de úgy gondoltam, hogy oda még később is vissza tudok menni, akár 2-3 év múlva is. Mostantól én töltöm be az utánpótlás szakmai igazgatói posztot az egyesületnél és emellett játszom a csapatban. -

A kilátások tehát biztatóak a jövőre nézve. Remélhetőleg a szeptemberi egyhetes egyiptomi edzőtáborban még jobban összecsiszolódik a társaság. Ami a bajnoki lebonyolítást illeti: az OB I-es pontvadászat 14 csapattal indul majd. A mezőny egyetlen újonca a feljutó Újpest lesz. Az előző évekhez képest változás, hogy a legjobb négy helyett a legjobb hat csapat vesz részt felsőházi rájátszásban. A kaposváriaktól kisebb csoda lenne az elitbe jutni, de ezzel a kerettel nem lehetetlen feladat.

Címkék: keret, vízilabda, sport, kaposvár