A Rákóczi futballcsapata pontosan egy évtizedet töltött el az élvonalban, és az előttünk álló hétvégén már csak az NB II-ben kezdi meg szereplését. Az együttest működtető gazdasági társaság az elmúlt időszakban jelentős, egyes hírek szerint 250 millió forintos tartozást halmozott fel. Ebből komoly tétel volt az a 75 millió forintos kölcsön, amelyet a kaposvári önkormányzat adott februárban. A kft. tulajdonosai még júliusban is keresték a megoldást.

Sajnos a határidőt nem tudtuk tartani, június 30-ig a kölcsönt nem tudtuk visszafizetni. Dolgozunk rajta, hogy esetleg milyen megoldást találhatunk a visszafizetésre, tudomásul vettük, hogy ez kölcsön, és nem támogatás - mondta a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. ügyvezetője, Illés János.

A kft-t végül nem sikerült eladni a többek által már az elejétől komolytalannak tartott amerikai befektetőnek, és a 75 millió forintot sem sikerült visszafizetni a városnak. Az önkormányzat már korábban jelezte, hogy ebben az értékben, időlegesen, tulajdonrészt vásárolna a cégben.

- Köszönettel tartozik a Rákóczi Kft. valamennyi tulajdonosa Kaposvár valamennyi polgárának, akinek a pénzéből tulajdonrészt vásárolt, ugyanis egyáltalán nem egészséges dolog, ha egy város egy futballklubot működtető kft. tulajdonosa. Az egészséges dolog, ha a város támogatja a sportot, és többek között a futballt is - mondta Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, Szita Károly.

A város az elmúlt tíz évben több mint egymilliárd forintot adott a Rákóczinak, ezzel szemben a csapatot működtető kft. tulajdonosai egy fillért sem - tette hozzá a polgármester. A Rákóczinak jelenleg a város az egyetlen támogatója, és a csapat most újabb segítséget kapott. 35 millió forint előrehozott támogatás átutalásáról született döntés, amit a játékosok és az edzők elmaradt bérének rendezésére, illetve az esedékes adótartozás rendezésére kell fordítani. A város vezetése abban bízik, hogy az újjáalakuló csapat mellé további támogatók is felsorakoznak majd.

Címkék: támogatás, rákóczi, kaposvár, sport