Munkába álltak a kaposvári vízilabdások. A tavalyi együttesből csak Szécsi, Berta, Surányi és Prikidánovics volt jelen az első edzésen. A csapathoz később csatlakozó kanadai Ronan Gros kivételével a többiek mind új igazolások. A vezetőség szerint a gárda erősödött és akár az előző szezonbeli sikereket is túlszárnyalhatja.

- Azokat a játékosokat szerettük volna megtartani, akik a tavalyi évben előremutató magatartást, előremutató játékot tanusítottak. Talán egyetlenegy játékos, akit meg szerettünk volna tartani, az a Juhász-Szelei Norbi, ő úgy döntött, hogy a Vasasban folytatja pályafutását. Ezért az ő helyére hoztuk az ott bemelegítő Mihajlo Parezanovicsot Szerbiából, aki reméljük, hogy tudja pótolni a Norbit és próbáltunk olyan játékosokat igazolni, akik ezt az előremutató magatartást fogják tanusítani, tehát egy olyan csapatot tudunk kialakítani, amivel az első hatba beférhetünk - foglalta össze a Kaposvári Vízilabda Klub elnöke, Dobos Pál.

null

A szerb Parezanovics mellett két válogatott center, az ausztrál Jeremy Davie és a kanadai Oliver Vikalo is külföldi igazolás. A KVK neves magyar játékosokat is szerződtetett. Visszatér Svájcból Kovács Olivér, és az Egerrel kétszeres magyar bajnoki aranyérmes és háromszoros Magyar Kupa-győztes Sántavy Máté is a KVK-t erősíti a folytatásban.

- Mindenféleképpen a több játéklehetőség miatt és Szécsi Zoli személye miatt is. Nagyon jó barátomnak tartom, és úgy érzem a fejlődésem szempontjából nagyon jól döntöttem, hogy Kaposvárt választottam - mondta Sántavy Máté.

Sántavy mellett Ágner Zoltán Pécsről, a kapus Krémer Balázs a KSI-ből, míg a korábbi KEK-győztes Windisch Ferenc Debrecenből tette át a székhelyét Kaposvárra.

Ifjabb Berta József az előző szezonban a csapat egyik legjobbja volt. A sajátnevelésű pólós is sokat vár a következő szezontól: - jobb eredményt érhetünk el, mint akár tavaly, úgyhogy mindenképp előrelép a csapat, csak én leszek itt kaposvári születésű, úgyhogy ez új dolog lesz számomra is. -

Bertán kívül egy kaposvári még biztosan a keret tagja lesz, ugyanis az ifjúsági játékosok, illetve az utánpótlásból négy „kiöregedő” pólós is elkezdte a felkészülést a felnőttekkel. Augusztus végén Fekete Szilveszter vezetőedző dönt majd arról, hogy ki maradhat az OB I-es csapatnál. A KVK az építkezés jegyében három fiatal tehetséggel is megegyezett, akik Szerbiából érkeznek, magyar állampolgárok és az ifjúsági csapatot erősítik majd. A felnőtt együttesre a következő hetekben kemény edzések várnak, és nagy valószínűséggel egy egyiptomi tornán is színesíti a felkészülést.

Címkék: kvk, vízilabda, sport