Varga Krisztina ismét egy világverseny előtt. A kaposvári uszonyos úszó tavaly nyáron előbb három aranyérmet szerzett a lengyelországi junior Európa-bajnokságon, majd az oroszországi felnőtt VB-n kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A remények szerint nem marad el a sikeres folytatás sem.

- Igazából úgy érzem, a formaidőzítés ki fog jönni. Ezért dolgoztunk egész nyáron. Négy számban fogunk indulni, és szeretném a legjobbamat megúszni - mondta Krisztina.

null

- Bízunk benne, hogy folytatni tudjuk a hagyományokat, és döntőt várok Krisztától. Ez az első felnőtt Európa-bajnoksága, és bízom benne, hogy ott tudja folytatni, ahol tavaly abbahagyta a világbajnokságon - mondta az 1. MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Az előzetes várakozások szerint a kaposvári sportolónak egy debreceni, valamint több orosz, ukrán és olasz riválissal kell majd megküzdenie a medencében.

A kontinens-vetélkedő a hét végéig tart majd Olaszországban, a jövő héten pedig, ugyanezen a helyszínen, első ízben rendezik meg az egyetemi világbajnokságot ebben a sportágban.

- Ez az első alkalom, hogy ez megrendezésre kerül. Bizonyos feltételeknek kell megfelelniük a színvonallal kapcsolatban, és ha ez teljesül, a következő évben a sportágunk fel fog kerülni a következő évi Universiadén a tabellára - mondta a Kovács Zsófia.

Kaposvár korábbi felnőtt világbajnoka újra bizonyítani szeretne. Az Adorján SE évtizedek óta szállítja a kiemelkedő eredményeket a világversenyekről. Idén Varga Krisztina, valamint Kovács Zsófia és Nagy Márk öregbítheti tovább az egyesület hírnevét.

Címkék: krisztina, varga, sport, kaposvár