A leányok ötcsapatos mezőnyében a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek A csapata és a Somogyi válogatott néven szereplő – ugyancsak RÖAK-os együttes – verekedte el magát a döntőig, miután a csoportkör első, illetve második helyén végzett. A finálé a két együttes csütörtöki találkozójához hasonlóan öt szettet hozott, és ismét az akadémia gyermek korosztálya kerekedett felül. 

A győztes csapat névsora: Mészáros Zsófia, Kotormán Réka, Tóth Fanni, Szőllősi Kíra, Zsom Anna, Bak Krisztina, Auman Szabina, Rucz Réka, Kolics Kíra.

A fiúknál U16-os, nyolccsapatos tornát hirdettek a szervezők, és szintén eldőlt a végső helyezések sorsa. Az egyik elődöntőben korosztályos válogatottak csatáztak, és az ifjúságiak a papírformának megfelelően megverték a serdülőket. A másik ágon az ifjúsági B együttes négy szettben nyert a fehérorosz Minszk ellen. Az aranyéremért ezek után a két ifiválogatott csapat lépett pályára, és az A-jelű társulat 3:0 arányban bizonyult jobbnak. 

A Kodály iskolában megrendezett ötnapos nemzetközi torna elérte a célját, és a kaposváriak reménykednek abban, hogy jövőre nem maradt el a folytatás sem. 

10. Intersport Ifjúsági Fesztivál, Kaposvár

Leánydöntő: Kaposvári Röplabda Akadémia A – Somogyi válogatott 3-2

Fiúdöntő: Magyar ifjúsági válogatott A – Magyar ifjúsági válogatott B 3-0

A torna eredményeit az alábbi linkre kattintva, az eredmények menüpont alatt nézhetik meg, és képgalériát is találhatnak az oldalon: 

http://www.youthvolleyballfestival.org

 

Címkék: intersport, röak, röplabda