A nagy múltú Intersport Ifjúsági Fesztivál programjában először kapott helyet a röplabda, és három nap után elmondhatjuk: érdemes volt megszervezni a tornát ebben a sportágban is. A Kodály iskola tornatermében reggeltől estig egymást érik a leány és a fiúmérkőzések, és több színvonalas, izgalmas találkozót is láthattak már az érdeklődők.

A szerdai nyitó meccsen a somogyi válogatott magabiztosan nyert a szimpatikus nagybajomi lányok ellen, majd a korosztályos fiú ifjúsági B és serdülő válogatott húzta be soros összecsapását. Egy bolgár-fehérorosz fiú rangadó után a moldáviai leányok három szettben győztek a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek B alakulata ellen. Ezen a napon mutatkoztak be a pécsi fiúk a tornán.

A lányoknál a RÖAK A csapata és a somogyi válogatott vezeti a tabellát, a fiúknál a magyar ifjúsági válogatott A és B jelű gárdája vezeti az A és a B csoportot.

„Örülünk, hogy megszervezték ezt a tornát és itt lehetünk – mondta a harmadik nap zárása után a magyar ifjúsági válogatott szövetségi edzője, Zarka Péter, aki a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú szakosztályának vezetőedzői posztját is betölti. – Az ifjúsági keret tagjait két részre osztottuk, és a felkészülésünk ezen szakaszának megfelelő mérkőzéseket játszottunk eddig. Volt könnyebb meccs, de akadt, ahol küzdeni kellett rendesen. Tudjuk, hogy ez egy fesztivál, jól érezzük magunkat, de jó dolog, hogy ezek a hazai és nemzetközi találkozók jól segítik a munkánkat.”

A harmadik nap eredményeit az alábbi linkekre kattintva, az eredmények menüpont alatt nézhetik meg:

foci
 
kosár
 
kézi
 
röpi

Címkék: fieszta, kavalkád, Intersport, eredmények, foci, fesztivál, Kaposvár