Folyamatosan érkeztek a versenyzők a díjlovagló négyszögbe. A kaposvári regionális minősítő versenyen futószáras és díjlovas kategóriában mérték össze lovas tudásukat a somogyi egyesületek fiataljai.

- Nyolc éve lovaglok, 3 díjlovagló programban indultam, egyben lett eredményhirdetés, abban első helyezést értem el - tudtuk meg Pesti Reginától.

A versenyzők többsége évek óta lovagol hetente legalább négy alkalommal. A szakmai bíró több szempont alapján értékeli a fiatalokat.

- A szép ülést, mennyire vagyunk együtt a lóval és mennyi tartjuk meg a szárakat - tette hozzá Fehér Sára.

A regionális versenyen való jó szereplés az országos versenyekre lehet belépő.

- A minősüléshez legalább két olyan eredményt kell elérni, ami a minősítésre megfelel. Ez versenyszámonként külön-külön van. Hány százalékot kell teljesíteni, az itteni versenyzők ezt tudják - e teljesíteni? Többnyire igen, nagy részük minősült is. A hazai rendezésű versenynek az a lényege, hogy a kezdő gyerekek, akik futószárról lekerülnek és a díjlovaglást kezdik el, hazai környzetben tudjanak versenyezni - válaszolta Kiss János, a Korona Póni Klub Egyesület elnöke.

A Korona Póni Klub tanítványain kívül a taszári Takács Lili is jó eredményt ért el díjlovaglásban, aki szinte versenyről érkezett a Korona Lovassport Egyesülethez.

- Országos minősítőn voltam Kecskeméten, jól sikerült, ott 12. lettem és hetente ha otthon vagyok 6-7 napot végigedzek minden nap - mondta Takács Lili, a Taszár Vitál SC versenyzője.

D1 gyerek kategóriában póni lovon Marics Luca, nagy lovon Budai Kitti, az ifi mezőnyben pedig Pesti Regina hozta el az első helyet. A futószárasok 4-6 évesek mezőnyében Magyar Laura, a 7-9 éveseknél pedig Tóth Mikes bizonyult a legjobbnak. A 10-12 éveseknél Száraz Anna Tamara a 13 évesek mezőnyében Marics Luca lett a legjobb. D2 kategóriában Kéri Bernát hozta el az aranyérmet. A C2-ben pedig Fehér Sára és Pesti Regina szerezte meg az aranyérmet.

Az ifjú lovasok legközelebb augusztus végén a Taszári Póni Klub Regionális Minősítő versenyén vesznek részt.

Címkék: díjlovagló, minősítő, verseny, sport