A Kaposvári Egyetem Pannon Lovas Akadémián 1996-ban máig emlékezetes világbajnokságot, 2007-ben pedig sikeres Európa-bajnokságot rendeztek ebben a szakágban, így a rendezők most is joggal bíznak abban, hogy minden az előzetes tervek szerint alakul.

- A lovas akadémia az elmúlt húsz évben már rendezett világbajnokságot és Európa-bajnokságot is ebben a szakágban, méghozzá nagy sikerrel, komoly nemzetközi visszhanggal és jelentős reklámértékkel. Nagy elismerés és egyben feladat is megfelelni az újabb nagy rendezvénnyel kapcsolatos magas szintű elvárásoknak. Bízunk benne, hogy a hazai és a nemzetközi lovassport életében ünnep lesz ez a néhány nap, és várjuk a sportbarátokat - mondta a szervezőbizottság elnöke, dr. Hafner József az esemény szerda délelőtti kaposvári sajtótájékoztatóján.

A helyi nézők egyébként saját kedvenceikért is izgulhatnak, a magyar válogatottban ugyanis három kaposvári tehetség kapott helyet. A Lovas Akadémia SC sportolói közül Bence Balázs, Somogyi Miklós és Tóth Ákos is bemutathatja gyakorlatait.

- A fiúk mezőnyében Bence Balázstól várunk jó eredményt. Az utolsó éves junior sportoló az elmúlt időszakban két nemzetközi versenyt is megnyert, és nagyszerűen helytállt az aacheni viadalon is. A lányoknál Németh Ida a legjobb, és sikerként könyvelnénk el, ha bejutna a döntőbe. A párostól és a csapattól tisztes helytállást remélünk - fogalmazott Villányi Krisztina szövetségi kapitány.

A látványosnak ígérkező program július 30-án, szerdán 17 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, csütörtöktől pedig már élesben megy a küzdelem.

A magyar válogatott tagjai:

Fiúk: Bence Balázs, Somogyi Miklós, Tóth Ákos (Lovas Akadémia SC Kaposvár)

Lányok: Németh Ida (Sóskúti SWR-Szárnyaló SE), Pakot Anna (Magyar Póniklub Szövetség, Sóskút), Tóth Petra Panna (Budapesti Lovasklub)

Páros: Semerédy Alexandra-Dragán Petra (Budapesti Lovasklub),

Csapatban: Magyar Póniklub Szövetség Sóskúti Manók csapata

Címkék: pannon, lovastorna, akadémia, lovas, kaposvár, sport