Újdonság, hogy ebben az évben már három plusz sportágban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában is rendeznek versenyeket a szombatig tartó fesztivál ideje alatt. Az idei tornára Brazíliából, Chiléből, Egyiptomból és Tajvanról is érkeztek korosztályos együttesek.

A megnyitón részt vett a korábbi 70-szeres válogatott klasszis, Nyilasi Tibor. A nyitó napon Kaposvár polgármestere, Szita Károly és dr. Kenéz Ádám fesztiváligazgató megkoszorúzta Czibor Zoltán emléktábláját. Az Aranycsapat legendás játékosa a somogyi megyeszékhelyen született 1929-ben.


Pillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádbólPillanatképek a színes kavalkádból
Pillanatképek a színes kavalkádból
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A futballpályákon és a tornatermekben már reggel elkezdődtek a küzdelmek. A Kodály iskolában a röplabdások vertek tanyát, és a legnagyobb csatát az U16-os fiúk mezőnyében, a bolgár Dunav és a magyar ifjúsági válogatott B együttesének összecsapása hozta. Zarka Péter tanítványai végül 3:2 arányban bizonyultak jobbnak.

A kosárlabdázóknál két helyszínen 12 mérkőzést játszottak, és szoros, illetve kevésbé izgalmas találkozókat is láthatott a közönség. A kézilabdázóknál az U12-es korosztályban győzelemmel rajtolt a Kaposvári Sólyom, a Mesztegnyő pedig megnyerte a Siófok elleni somogyi rangadót.

A labdarúgók sem unatkoztak, potyogtak rendesen a gólok, és nem csak a fiúk, hanem a lányok is pályára léptek.

Az első nap eredményeit az alábbi linkekre kattintva, az eredmények menüpont alatt nézhetik meg:

http://www.youthfootballfestival.org

http://www.youthbasketballfestival.org

http://www.youthhandballfestival.org

http://www.youthvolleyballfestival.org

Címkék: Intersport, fieszta, kavalkád, fesztivál, foci, Kaposvár