Kétszeri halasztás után ma több mint hétezren vettek részt az idei, sorrendben immár 32. Pek-Snack Balaton-átúszáson.

A szervezőbizottság elnöke, Szántó László a nevezések zárása után bejelentette: 7258-an vállalkoztak arra, hogy teljesítsék a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot.

A kellemes, 26 fokos vízben délelőtt 10 órakor már háromezren tempóztak, dél körül pedig sikerült átlépni a hatezres létszámot is.

Először vett részt a népszerű szabadidős rendezvényen a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, Kovács István, a Magyar Honvédség pedig ezúttal is egy több száz fős Úszó Erőddel képviseltette magát.

Sőt ...

Búvárruhában gyalogolta át a Balatont a honvédség 1. Honvéd Tűzszeres és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina közlése szerint az erőpróbát a Balaton-átúszással egy időben, az úszók mellett és alatt tartották. A 4 párból álló csapat a tó fenekén, nehézbúvár-ruhában gyalogolta át a Balatont egy hajó és egy ponton kíséretében, egy-egy pár 1300 métert tett meg, majd váltották egymást. A kommunikációs altiszt elmondása szerint a búvárok 70-80 centimétert láttak előre és lábszárközépig érő iszapban gyalogoltak.

Az 5,2 kilométeres távot 3 óra 10 perc alatt teljesítették: a búvárok 7.20-kor indultak el Révfülöpről és 11.30-kor érkeztek meg Balatonbogláron.

 

A szervezők tájékoztatása szerint az erőpróba rendben elkezdődött. Az előzetes nevezők száma meghaladta a hatezret.

Az úszókat - kisebb csoportokban - negyed kilenc óta, folyamatosan indították.

fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

Címkék: Boglár, átúsz, Révfülöp, Balaton, sport