Kaposvár a röplabdasport egyik hazai fellegvára, így egyértelmű volt, hogy a sportág képviselői elindulnak a tornán. A Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornatermében július 21-én, hétfőtől július 25-én, péntekig, reggeltől estig egymást érik majd a mérkőzések. 

A leányoknál az U14-es korcsoportban hirdették meg a küzdelmeket, és öt együttes méri majd össze egymással az erejét. A mezőnyt a moldovai SSCJ Cahul részvétele teszi nemzetközivé. A Kaposvári Röplabda Akadémia gyermek korosztálya - Jezeri Tibor tanítványai - két csapattal képviselteti magát, és ott lesz a somogyi serdülő válogatott Csitári Virág vezetésével, valamint a Nagybajomi DRC gárdája is Nagy Zoltán tanár úr irányításával.

Az idei, sorrendben immár tízedik Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon a labdarúgás mellett még további három labdajáték kapott helyet a programban. 
Az idei, sorrendben immár tízedik Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon a labdarúgás mellett még további három labdajáték kapott helyet a programban. 

„A lányok nagy lelkesedéssel készülnek, és külön köszönet a Virágfürdőnek, hogy délelőttönként a strandröplabda-pályákon gyakorolhatunk. Örülünk, hogy ott lehetünk egy ilyen nemzetközi fesztiválon, és külföldi csapat ellen is pályára léphetünk” – mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Csitári Virág.

A fiúknál izgalmasnak ígérkezik a torna: három nemzet nyolc együttese lép pályára az U16-os kupán. A fehérorosz VC Minsk két csapattal képviselteti magát, és a bolgár VC Dunav játékosai is mezt húznak. A Zarka Péter vezette magyar ifjúsági válogatott A és B együttest is kiállít, és eljön a serdülő válogatott is Kelemen István irányításával. A PEAC-PSN legénysége Pécsről érkezik, és természetesen a Kaposvári Röplabda Akadémia (Kovács Balázs, Varga Péter és Németh Ferenc felkészítésével) is szerencsét próbál az erős mezőnyben.

A torna pontos programját a rendezvény hivatalos honlapján, a www.youthvolleyballfestival.org oldalon találhatják meg.

Címkék: intersport, youth, röpi