A röplabdások és a sportkedvelő nézők számára is csalogató volt vasárnap a siófoki Ezüstpart. A strand homokos pályáin rendezték a somogyi körverseny második fordulóját. Már kora délelőtt sokan összegyűltek, hogy indalhassanak a megmérettetésen.

- Nem gondoltuk, hogy ekkora magas számú nevezés lesz. A múlt forduló, ez az I. MCM-RÖAK Strandröplabda-bajnokságnak a második fordulója. Az első fordulóban már rekordszámú nevezésünk volt Marcaliban és most Siófokon azt is túl szárnyaltuk, hisz 60 páros nevezett összesen - mondta Sántosiné Oláh Edit, a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

A siófoki versenyre többek között Győrből, Nagykanizsáról, Kaposvárról és Pécsről is érkeztek röplabdások.

- Nagyon hosszú évek óta járunk a somogyi körversenyre, két oka van, az egyik, hogy jók a helyszínek, számunkra megközelíthetőek, nincsenek messze, a másik, hogy azért Kaposváron nagyon sok jó röplabdás van, akik erre a versenyre járnak - tette hozzá Gyöngyösi Zoltán Pécsről.

Kaposvárról az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem több NB I-es felnőtt játékosa is részt vett a versenyen. Rák Rebeka Ihász Dórával alkotott egy párost, vegyesben pedig öccsével, Vincével indult, aki a Kaposvári Röplabda Akadémia igazolt játékosa.

- Vele egész jól állunk, most éppen, mert ugye van kilenc darab hármas csoport, huszonhét páros van összesen, és csak a csoportelsők jutnak tovább, eddig sikerült két meccset, aztán így megyünk tovább majd, és nőiben elindultam az Ihász Dórival, vele egyet nyertünk, egyet vesztettünk. Most a vigaszágon vagyunk, de innentől remélem, menetelünk majd előre - tette hozzá Rák Rebeka.

Már csak egy óra volt hátra az egész napos versenyből, amikor leszakadt az ég, ami után a pálya alkalmatlanná vált a játékra. A nőknél négy, férfiaknál kettő a vegyes párosoknál tizenhárom mérkőzés maradt el. Ami biztos: a vegyes párosoknál a Vajda Evelin – Ledniczki Róbert páros már a hármas döntőben van, míg a férfiaknál a Fodor Dániel – Dombói János alkotta kettős játssza a finálét a Selega Balázs – Molnár Tamás és a Böcz Dávid – Ledniczki Róbert mérkőzés győztesével.

A nőknél a Kovácska Mária – Háfra Orsolya és a Vajda Evelin – Győrbíró Kamilla duó mérkőzés győztese döntőzik majd a Pintér Dorina – Pintér Zsanett párossal. A játékosokkal egyeztetve olyan döntés született, hogy a visszalévő mérkőzéseket a versenysorozat következő fordulóin fejezik be. A következő állomás július 19-én, szombaton lesz a kaposvári Virágfürdőben.

Címkék: strand, röplabda, bajnokság, sport