A Siófok - Dél-Balaton FC derbi történelmi jelentőségű találkozónak is nevezhető, hisz ez volt az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága által szervezett női labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójának első mérkőzése. A pontvadászat márciusban indult öt együttes részvételével. A csapatok 7+1-es felállásban, hosszított pályán játszottak.

- Most megpróbáljuk a labdarúgó-szövetség által protezsált igazi felállási formáknak, variációknak a gyakorlását, nem régen álltunk neki, egy hónappal ezelőtt, ahhoz képest azt gondolom, hogy elég jól megtartották a pozíciójukat a lányok, az elforgásokban is kezdenek már bátrabban játszani, hát a technikai kivitelezéseken azért még van mit finomítani, azt hiszem - mondta Sóstai Csaba utánpótlás-vezető, Dél-Balaton FC.

A balatonszemesieken és a siófokiakon kívül Kaposfüred, Csököly és Barcs csapata vett még részt a bajnokságban.

- Azt várom, hogy egy minél jobb csapatunk legyen, minél jobb társaság jöjjön össze és a tőlünk telhető maximumot meg tudjuk tenni a mérkőzések alkalmával - tette hozzá Szili-Horváth Ágnes, az FC Barcs csapatától.

A csökölyiek között többen már gyerekkoruk óta együtt rúgják a bőrt. Szerintük ma már nincs abban semmi meglepő, ha egy lány focizik, sőt még a családban is díjazzák.

- Igazából semmit, örültek neki, mert sport, meg apukám is focizott - Balogh Adrienn, Csököly FC.

Az első ízben kiírt megyei bajnokság általában szoros mérkőzéseket és egy rendkívül izgalmas hajrát hozott. Az utolsó forduló előtt ötből négy csapatnak is esélye volt a bajnoki címre. Végül a csökölyiek szerezték meg a bronz-, a siófokiak az ezüst-, a balatonszemesiek pedig az aranyérmet.

- Nem rossz a második hely, nagyon sok fiatal játékosunk van, akik a korábbiakban nem, vagy csak régebben fociztak és most újból nekiálltak, aztán nem mindig állt mellettünk a szerencse sem. Ez a második hely nagyon jó itt az első kör végén, de szeretnénk nagyobb lendülettel és nagyobb cél érdekében nekiállni a szeptemberi szezonnak - Boér Renáta, BFC Siófok

- Egy régi magnak köszönhető, hatan kezdtük el ezt a bajnokságot, és folyamatosan hoztuk be az embereket - Madarász Eszter, Dél-Balaton FC Balatonszemes.

Ami pedig a legeket illeti: a leggólgazdagabb, az 5-5-re végződő Siófok-Kaposfüred találkozó volt. A legtöbb gólt, számszerint kilencet a balatonszemesiek lőtték, és a legkevesebbet is ők kapták. A bajnokság gólkirálya pedig a barcsi Loján Szabina lett hat találattal. A pontvadászat jó propagandája volt a női labdarúgásnak. Az igazgatóság szerint a következő idényre tovább nő majd a létszám, hiszen nagy az érdeklődés, több új csapat indulására is lehet számítani.

Címkék: női, labdarúgás, somogy, sport