Szabó Anita ismét nyeregben. A Lovas Akadémia SC Kaposvár válogatott díjugratónője korában Very-N nevű lovával ért el kimagasló sikereket, napjainkban pedig Cassy-N az eredményes társ a pályán.

- A téli felkészülés nagyon jól sikerült, már a fedeles versenyeken jó eredménnyel szerepeltünk. A tavasszal, ahogy elkezdődtek a kinti minősítő versenyek, ezt folytatni tudtuk, úgyhogy végig kiegyensúlyozott eredményt sikerült elérni. Számomra nagyon egyedi a dolog, ilyen fiatalon egy lovammal sem tudtam ilyen eredményt elérni. inkább 6-7 éves kortól szoktak ilyen kiszámíthatóak, ez összességében is egy nagy dolog szerintem - értékelt Szabó Anita, a Lovas Akadémia SC Kaposvár versenyzője.

Anita évek óta foglalkozik fiatal lovakkal: minden reggel és délelőtt a Pannon Lovas Akadémián tréningezik velük. A ló és a lovas közti összhang megteremtése legalább olyan fontos, mint a pályák sikeres teljesítése a versenyeken. Cassy N eddig mindössze egyszer hibázott, és mindig magas stíluspontokat kapott.

A páros a márciusi, kaposvári Mesterk Tornáján mindhárom fordulót hibátlan lovaglással nyerte, Budapesten pedig a 30 fős mezőnyében egy első és két második helyezést szerzett. És a nyári program még nem ért véget.

- Lesz még Halason egy minősítő, augusztus közepén a tenyészdöntő, és meglátjuk, a fiatal lovak világbajnoksága mennyire jöhet szóba. A fő cél a tenyészdöntőn minél sikeresebben szerepelni - tette hozzá Szabó Anita.

A rangos budapesti versenyen egyébként nem Szabó Anita volt az egyetlen sikeres somogyi induló: a Zselic-Farm válogatott versenyzője, ifjabb Kövy András a 6 éves lovak kategóriájában győzött.

Címkék: anita, szabó, siker, sport