A kaposvári Korona Lovas Klub nyári táborai idén is népszerűek. Az egyesületnél immár tizenkilenc éve tanítják lovagolni a gyerekeket.

- Hála Isten népszerűek a táboraink. Ugye öt hétig van nálunk lovastábor, lovas napközi, most már mindegyik tele van. Egy-két jelentkezés még van, amit még most pontosítunk le. Hat éves kortól a 14-15 éves korig idejárnak kezdő és haladó lovasok. Kezdő lovasok ugye futószáras oktatáson vesznek részt, haladó lovasok pedig osztályban lovaglás, és ha nagyon jók, akkor terepre is kivisszük őket - tudtuk meg Kiss Jánostól, a Korona Póni Klub Egyesület edzőjétől.

A nyári tábor sokak kedvence. A lovaglás mellett rajzolnak, kézműveskednek és kidobóznak is a gyerekek. Vannak, akik már visszajáró vendégnek számítanak.

- Hét éve járok ide lovagolni, és hat éve járok ide táborokba, és a lovaglás a legjobb a táborban - válaszolta Tóth Dorina.

A Motiváló Alapítvány tíz gyermekkel vett részt a legutóbbi turnuson. A fiatalok nagyon élvezték a foglalkozásokat, és a tervek szerint még egy hétre visszatérnek a nyár során.

- Ezen a héten a témánk a huszárkodás volt, úgyhogy a gyerekek megismerkedtek huszár ruhával, azoknak az elnevezéseivel, olyanféle játékokat készítettünk. Készítettünk csákót, kardot - mondta Baumhakl Éva, a Motiváló Alapítvány lovasterapeutája.

A Korona Lovas Klub nyári táborának utolsó két turnusa július 14-én és júliús 21-én kezdődik. Akik szeretnének ezen részt venni, még jelentkezhetnek rá.

Címkék: tábor, lovas, kaposvár, sport