A Vízügyi SC sportolói közül Csima Ferenc a masters korosztályban szerzett két Európa-bajnoki aranyérmet, Csima Laura és Horváth Lilla pedig a szlovéniai Világkupa-viadalról térhetett haza első helyezésekkel. A kicsik a diákolimpián bizonyították tehetségüket. A sikerek egyik fontos alapja a szövetség sportágfejlesztési támogatása volt.

Szorgalmasan edzenek a kaposvári kajakosok, és az elvégzett munka az idei szezonban is hozza az eredményeket. A tapasztaltabb versenyzők a nemzetközi mezőnyben, a fiatalabbak pedig a hazai versenyeken teljesítettek kiválóan.

- Számítottunk rá, hogy az idén fényesebben sikerül az év, mert a szövetségen keresztül sportágfejlesztési pénzhez jutottunk. Ennek köszönhetően megújult a hajóparkunk és az eszközállományunk. Jobb körülmények között tudtunk készülni, szerintem ennek köszönhető - mondta a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András.

Csima Ferenc kétszeres masztersz Európa-bajnokként térhetett haza Szlovákiából. Az ifjúsági korú Csima Laura kettő, a felnőttek között szereplő Horváth Lilla pedig egy első helyet szerzett a szlovéniai hosszú távú Világkupa-fordulón. A fiatalok a diákolimpián halmozták az érmeket.

- A diákolimpiáról hat aranyérmet hoztunk el, és el tudtunk kezdeni dolgozni csapathajóban is. ez külön lökést adott, mert aki esetleg egyéniben nem olyan jó, csapatban sikeres lehet. Én is ilyen voltam. jelenleg 76 versenyzőnk van, mennek a táborok is, a csónakház 100 százalékos kihasználtsággal üzemel jelenleg - tette hozzá a vezetőedző.

A 15 éves Nádasi-Tóth Zsombor számára eddig jól alakult a szezon. A 17 esztendős Kalmár Janka a napokban tért haza külföldről, és már készül a nagy nyári versenyekre.

A Vízügyi SC versenyzői a vidékbajnokságon és az országos bajnokságon is szeretnék folytatni idei remek sorozatukat.

 

Címkék: deseda, kajak, sport