A háromszoros bajnok és kétszeres kupagyőztes ütő az elmúlt hat évben Budapesten tanult és játszott, a folytatásban viszont egykori együttesének sikereiért küzdhet a pályán.

A 25 éves, 180 centi magas röplabdázó az általános iskola befejezése után került Nagybajomból Kaposvárra, és rögtön a helyi NB I-es csapat felnőtt keretében kapott helyet. Fokozatosan épült be az együttesbe, aztán egyértelműen alapemberré nőtte ki magát. A 2007/2008-as évadban, társaihoz hasonlóan, kihozta magából a maximumot, és részese volt a klubtörténeti rekordot jelentő ötödik hely elérésének. Ezek után nem volt meglepő, hogy a BSE felfigyelt a korábbi korosztályos válogatott tehetségre, és az érettségi után le is igazolta.

KÉP: Horváth Alexandra (háttal) a következő szezonban már Harmath Zsófia (szemben) csapattársa lesz
KÉP: Horváth Alexandra (háttal) a következő szezonban már Harmath Zsófia (szemben) csapattársa lesz

Horváth Alexandra végül összesen hat évet húzott le a fővárosban, és egyetemi tanulmányai mellett nagyszerű sikereket is elért. A BSE csapatában négy esztendőn át szerepelt, és háromszor nyert magyar bajnokságot, illetve két alkalommal Magyar Kupát. Emellett egy bajnoki bronz- és egy Magyar Kupa-ezüstérmet is szerzett. 2012 nyarán Újpestre igazolt, és előbb a hetedik, majd a hatodik helyen zárt a lilákkal.
A pályafutás újabb állomása Kaposvár, vagyis végre összejött a nagy visszatérés!

„Az elmúlt években nem titkolt szándékunk volt, hogy visszacsábítsuk Kaposvárra azokat a játékosokat, akik az érettségi után, főként tanulmányi okokból, távoztak. Pintér Zsanett, Balajcza Barbara, Rák Rebeka és Ihász Dóra után most Horváth Alexandra mondott igent az ajánlatunkra, és nagyon bízom benne, hogy mindkét fél elégedett lesz majd ezzel a döntéssel. Remélem, Alexandra ott folytatja, ahol hat éve abbahagyta, és ponterős alapembere lesz formálódó csapatunknak” – fogalmazott az egyesület elnöke, Orosz Ferenc.

„Nagy izgalommal várom a felkészülés kezdetét, és örülök, hogy visszatérhettem abba a klubba, amelyben annak idején bemutatkozhattam az NB I-ben. A kaposváriak az elmúlt években többször is megkerestek, és – elsősorban az egyetemi tanulmányaim alakulása miatt – most érett meg az idő arra, hogy hazatérjek. Külön öröm számomra, hogy két újpesti csapattársam is a Diamant együttesét választotta. Mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el, és megháláljuk a bizalmat” – mondta Horváth Alexandra.

Szombathelyi Kitti és Horváth Alexandra után az előttünk álló napokban még újabb két játékos érkezését jelenti be a klubvezetés.



Címkék: játékos, röplabda, sport