Régiós minősítőt rendezett a Taszári Vitál Lovas Sportklub a fiatal versenyzőknek. a jövő reménységei díjlovaglásban és díjugratásban is összemérhették egymással az ügyességüket. A rendezők 61 startot regisztráltak, és ezúttal is a lányok voltak a főszereplők.

- Népszerűnek népszerű, de elsősorban a lányok között. El van nőiesedve a sportág, a fiúk csak elvétve vannak. nagyon egészséges, jó sport a lovaglás. Remélem, nyáron sokan lesznek, és segít a kormányprogram is, hogy felfejlődjünk - mondta Takács Péter, a Taszári Vitál Lovas SC klubvezetője.

A somogyi fiatalok számára jó erőfelmérő volt a verseny. A szervezők összesen kilenc versesenyszámban hirdettek győztest, és nem csak Taszárra, hanem Kaposvárra és Somogyjádra is kerültek első helyezések.

Kategóriájában Hudson Krisztina, Ulrich Kata, Szabó Kitti, Lalák Kata, Pesti Regina, Jelinek Boglárka, Eklics Barbara és Takács Lili szerzett első helyezést.

- Azért jó, mert ez egy olyan sport, ahol tudunk kötődni egy állathoz - válaszolta Takács Lili, a Taszári Vitál Lovas SC versenyzője.

A rendező egyesület fiataljai ezúttal is bizonyították felkészültségüket.

- Mindnehol iskolazárás volt, de jártak rendszeresen lovagolni.- A budapesti országos minősítőn jó eredményeket értünjk el, most indul a nyári szezon, többet tudunk edzeni. Több póniklubos versenyen tudunk részt venni - tette hozzá Takács Péter.

A Taszári Vitál Lovas SC tanítványai ezen kívül még megyei és országos ugróversenyre is készülnek.

Címkék: próba, lovas, taszár, sport