Nem maradt el a várt jó szereplés: a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE sportolói halmozták az érmeket a gyöngyösi diákolimpián. Az egyesület 13 versenyzője ért el dobogós helyezést. Közülük négyen a Munkácsy gimnázium, ketten pedig a Kodály iskola tanulói, de érmet szerzett még egy gépészes, egy lórántffys, egy berzsenyis, egy honvédos, egy gyakorlós és egy mezőcsokonyai diák is.

- Tizenöt bajnoki címet szereztek a gyerekek. Van egy kis hiányérzetem, hisz a Kriszta és a Martin is egy-egy számot elbakizott, fix első helyről kizáratták magukat különböző technikai hibák miatt, a fiataloknál kiemelkedik Semostyán Robinak az 50, 100 métere - tette hozzá Kovács Lászó, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője.

- Ez volt a legelső diákolimpiai győzelmem, és nagyon örültem neki. 2004 óta úszom, hét éve versenyszerűen, és szerintem nagyon, mert legalább itt töltöm a szabadidőmet - mondta Semostyán Róbert, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzője.

Lengyeltóti Bence a 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszást is megnyerte, 50 és 100 méteres felszíni úszásban pedig új egyéni csúcsokat ért el.

- Heti tíz edzést kellett megcsinálnom hozzá. Nagyon fárasztóak voltak az edzések, de meglett az eredménye, mert a két darab gyorsúszó számot megnyertem - válaszolta Lengyeltóti Bence.

Az Európa-bajnokságra készülő Varga Krisztina az 50 méteres búvárúszást, a 100 méteres felszíni úszást és a 200 méteres uszonyos gyorsúszást is magabiztosan nyerte.

- Nekem minden verseny motiváció, mert minden versenyen szeretném megúszni a legjobbamat, és ha minden versenyen megúszom a legjobbamat, az már jó jel a világversenyekre - mondta Varga Krisztina.

Gréczi Martin ugyancsak három számban lett diákolimpiai bajnok.

- A 100 méter gyorson úsztam a legjobbat érzésem szerint is, és az idő alapján is, de a másik kettő is remekül sikerült - tette hozzá Gréczi Martin.

Az V. korcsoportban Tóth Ádám, Hamlin Matthew és Varga Erik, a IV. korcsoportosok mezőnyében Fazekas András, Szabó Péter és Stadler Bence, a fiatalabbak közül pedig Stadler Csenge, Hamlin Dorothy és Stéger Simon szerzett legalább egy dobogós helyezést. Az adorjánosokra a folytatásban is komoly megmérettetések várnak.

Az úszócsapat pedig az országos korosztályos bajnokságra készül, míg az uszonyosok számára a közelgő Universiade, valamint az olaszországi felnőtt Európa-bajnokság jelent majd újabb nagy kihívást.

Címkék: úszó, verseny, uszonyos, sport