Sikerekben és izgalmakban is gazdag volt a közelmúltban véget ért bajnoki évad. A kosárlabdaklub az elmúlt évhez hasonlóan az igen előkelő negyedik helyet szerezte meg, a vízilabdázók pedig Magyar Kupa-bronzéremmel és sporttörténeti bajnoki nyolcadik helyezéssel zárták a szezont.

A Fino férfi röplabdacsapata az idén a bajnokságban és kupában is ezüstéremes lett, a Diamant női együttese pedig hat év után jutott be újra a legjobb nyolc közé.

Ugyanakakor a Rákóczi futballcsapata tíz év elteltével elbúcsúzott az NB I-es mezőnytől, de a városban igény lenne arra, hogy a szurkolók hamarosan újra élvonalbeli meccseket nézhessenek.

A hagyományokhoz híven a kaposvári közgyűlés júniusi ülésén került terítékre a kiemelt sportegyesületek helyzete és jövője.

A város továbbra is a csapatok mellett marad: a Rákóczi ugyanannyi pénzt kap, mint az elmúlt évben, a többiek pedig a korábbinál több támogatáshoz jutnak.

A testület egyhangúlag szavazta meg a kiemelt egyesületek további támogatását. A klubok a működési támogatás mellett, jó szereplés esetén eredményességi támogatásban is részesülnek.

A KKK és a Fino 10-10, a KVK 8, a női röplabdaklub pedig 1 millió forinttal kap többet, mint az elmúlt évadban.

A kaposvári sportbizottság elnöke szerint a támogatás azért is fontos, mert ahol élvonal van, ott az utánpótlás száma is megemelkedik. Dér Tamás azt mondta: időszerűen 7-800 olyan fiatal van, akik nem az utcán vannak, hanem az edzésen.

A kaposvári kiemelt egyesületek a nyári pihenő után állnak újra munkába, és szeretnék újabb jó szezont zárni.

Címkék: Bene, élvonal, támogat, KVK, KKK, Fino, Diamant, Rákóczi, sport