A következő évadban a Balaton-partiakat erősíti a brazil világbajnok Daniela Piedade!

Az 1979. március 2-án született beálló Wörzhoz hasonlóan a szlovén Krim Ljubljana gárdájától érkezik, és a sikeres maribori tárgyalás után szerdán írta alá szerződését a KEK-ben induló magyar klubbal. 

A 175 centi magas játékos 2012 őszén, egy felkészülési tornán agyvérzést kapott, de már teljesen felépült, és jelenleg hazájában pihen.

A 138-szoros válogatott Piedade a brazil válogatott tagjaként három olimpián is pályára léphetett (2004, 2008, 2012), a 2013-as szerbiai világbajnokságot pedig aranyéremmel zárta. A játékos 2003 és 2012 között az osztrák Hypo Niederösterreich gárdáját erősítette (2008-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott), és onnan szerződött Szlovéniába. A nagyszerű pályafutás újabb állomása Siófok lesz, és a kézilabdázó július 14-én csatlakozik a somogyiakhoz. Reméljük, Golovin mester hamar megtalálja a közös szót a kiváló képességű idegenlégiósokkal is.

Érdekesség, hogy Piedade már a negyedik brazil válogatott játékos, aki Siófokra igazol. Korábban Pinhero, Jacquelin Anastasio és Karolne de Souza játszott az SKC együttesében, nem véletlenül volt Riofok a csapat beceneve…

A siófoki klubvezetés annyit elárult, hogy még egy játékos igazolását tervezik az előttünk álló időszakban. 

Címkék: Piedade, nemzetközi, igazol, Siófok, Balaton, sport