Két szinte teljesen egyforma képességű csapat küzd meg a bronzéremért a férfi kosárlabda élvonalban. Ezt az egymás elleni eredmények is alátamásztják. A bajnokságban négyszer játszott egymással a két együttes, melyek során a Kaposvár és a Sopron is hozta a hazai a mérkőzéseit. Emellett a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összecsaptak, azon a találkozón minimális különbséggel a Sopron diadalmaskodott.

- Az fog dönteni, hogy melyik csapat motiváltabb. Ugye, mi még azt hiszem harmadikak sose lettünk, úgyhogy véleményem szerint ez megvan a srácokban.
Ilyen kis dolgok fognak dönteni, talán egy-két taktikai húzás, vagy dobóforma, és így hogy kétnaponta vannak a meccsek, szoros, kiélezett küzdelem lesz ez - mondta Monok Tibor, a Kaposvári KK klubvezetője.

A kaposváriak centere, Bennet Davis a KKK legutóbbi soproni mérkőzésén 19 pontot dobott.

- Az emberek azt várták tőlünk, hogy minél jobban teljesítsünk. Úgy érzem, hogy az elődöntőbe jutással már elértük a céljainkat, de a szezon akkor lenne igazán sikeres, ha a Sopront legyőzve megszereznék a bronzérmet - válaszolta a KKK centere.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc második felvonását vasárnap játsszák Kaposváron. Ezen a találkozón, a tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyert csapatot is köszönti a klub. Érdekesség, hogy abban az együttesben pattogtatta a labdát Dénes Gábor és Trepák Zoltán is, akik jelenleg épp a Sopront erősítik.

- Ez a harmadik helyért való mérkőzés ez méltó ehhez az eseményhez, és akik vállalni fogják, és el fognak tudni jönni, azokat köszönteni fogjuk, illetve a Kapos TV ilyen összefoglalóval készül, amit szeretnénk a kivetítőn lejátszani, illetve egy kis ajándékkal kedveskedünk majd - tette hozzá Monok Tibor.

A párharc első felvonását pénteken 17 óra 30 perckor rendezik a Hűség városában. A vasárnapi, kaposvári mérkőzés a televíziós közvetítés miatt 15 órakor kezdődik majd. Amennyiben a KKK pénteken nyer Sopronban, úgy hazai pályán szerezheti meg a hőn áhított bronzérmet.

Címkék: kkk, bronzmeccs, sopron, sport