Biki Mária tanítványai öt szettes csata végén vesztették el az elődöntőt, a bronzmérkőzésre pedig már elfogyott a lendület.

Férfi Ifjúsági Nemzeti Bajnokság I.osztály

2013/2014.évi országos döntő 2014.május 23-25. Nyíregyháza

Résztvevő csapatok: Dági KSE, Dunaferr SE Decathlon, Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino, Gorter Kecskeméti RC, Sümegi Röplabda Egyesület, Szolnoki Főiskola RKSI.

Az országos döntőbe jutott ifjúsági csapatokat előzetes sorsolás alapján két hármas csoportba sorsolták. A kaposváriaknak erős ellenfelek jutottak. A hosszú utazás után először a szolnoki ifi csapat ellen léptek pályára. Nagy csatában öt szettes mérkőzésen maradtak alul a mieink.

Még aznap este az ifi válogatottakat felvonultató Dunaferr volt az ellenfél. 3:0 arányban, bíztató játékkal, de sajnos vereséggel zárta az estét a kaposvári ifi csapat. Másnap a másik csoportban levő dágiakat kellett legyőzni ahhoz, hogy a középdöntőből tovább léphessünk. Nagyon magabiztos, jó játékkal 3:0 arányú győzelemmel az elődöntőbe jutott ifi csapatunk.

Ahhoz, hogy a fináléba kerüljünk, ismét a csoportgyőztes Dunaferr ellen kellett volna nyernünk. Eufórikus hangulatban, színvonalas, izgalmas mérkőzésen 3:2 arányban alulmaradtunk, 2 ponton múlott a finálé.
A harmadik napon, a bronzmeccsen már nem tudott megújulni nagyon fiatal, de igen tehetséges csapatunk, és 3:0-ra kikaptunk a Kecskeméttől, így a negyedik helyezés jutott a kaposvári ifi csapatnak az országos döntőben. Minden csapat legjobb játékosát jutalmazták. A kaposváriak közül Bögöly Gábor teljesített kiemelkedően.

Csoportmérkőzések:

Szolnoki Főiskola RKSI – Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 3:2 

Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino - Dunaferr SE Decathlon 0:3 

A középdöntőben:

Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino - Dági KSE 3:0

Az elődöntőben:

Dunaferr SE Decathlon - Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 3:2

A 3. helyért:

Gorter Kecskeméti RC - Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 3:0

A csapat tagjai: Balogh Péter, Portik Ádám, Bögöly Gábor, Keen Cameron, Pavlényi Máté, Fejes Patrik, Spannenberger József, Kulcsár Adrián, Hanga Bence, Rák Vince

Edző: Biki Mária.

Címkék: röplabda, akadémia, fino, sport