A Lovasakadémia SC tornászai remek teljesítménnyel zárták a hétvégét: hat arany-, és négy bronzéremmel lett gazdagabb az Egyesület. A serdülő B kategóriában induló Murányi Anna sajnos nem tudta megismételni a tavalyi kiváló eredményét és labda gyakorlatába csúszott hiba miatt 4. helyen zárta az összetett versenyt. A gyermek 1B kategóriában Gyenesei Fanni, Kulcsár Adrienn, Felden Petra és Hornyák Patrícia alkotta csapat kiegyensúlyozott teljesítményével biztosan nyerte a csapatviadalt.

Gyenesei Fanni emellett összetettben 3., szabadgyakorlatát viszont a legmagasabb pontszámmal értékelték így kétszeres vidékbajnokként térhetett haza. Kulcsár Adrienn szabad és labdagyakorlatával is bronzérmes lett, összetettben 4., Hornyák Patrícia összetettben 6. helyen zárt. A gyermek 2B kategória volt a legnépesebb a két nap során: összesen 38 versenyző mutatta be szabad-, és karikagyakorlatát.

A Lovasakadémia SC hat versenyzőt nevezett a versenyre: a Makkos Virág, Herskovits Borka, Vajda Lara, Borbély Kata, Szombathelyi Zsófia és a kétszeres címvédő Laklia Lúcia, a csapatverseny esélyesének számított. A lányoknak sikerült megbirkózniuk ezzel a teherrel és remek teljesítményt nyújtva fölényesen lettek elsők a csapatviadalban. A lányok jó formáját bizonyítja, hogy az első nyolc versenyzőből öt a Lovasakadémia SC-ből került ki.

null

Laklia Lúcia zsinórban harmadszor lett vidékbajnok, úgyhogy a csapat arany mellé begyűjtötte a szabad, a karika és természetesen az összetett aranyérmet is. Szombathelyi Zsófia összetettben harmadik lett, a kategória egyik legfiatalabb versenyzője Borbély Kata összetettben hatodik, szabadgyakorlatával negyedik helyen végzett. Herskovits Borka az összetett hetedik hely mellé egy bravúrnak számító karika bronzéremmel lett gazdagabb, Vajda Lara pedig egy összetett nyolcadik helynek örülhetett. Ezzel a kiváló eredménnyel valamennyi lovasakadémiás kvalifikálta magát az országos döntőbe. A lányok felkészítői, edzői: Dr. Balogh Orsolya, Szabó Anikó, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett, Kiss Pálma és Boros Ninetta.

Címkék: laklia, lúcia, arany, sport