Két héttel a szegedi síkvízi Világkupa után június 7-én és 8-án a szlovéniai Bohinjban rendezik a maratoni kajakosok Világkupáját. A rangos világversenyen két kaposvári kajakos is képviseli a magyar színeket, akik a múlt heti győri maratoni válogató eredményei alapján kerültek be az utazó keretbe. Horváth Lilla a felnőttek mezőnyében Csima Laura pedig az ifjúságiak között próbálkozhat a minél előkelőbb helyezés megszerzésével a festői szépségű bohinji tavon. Mindkét kajakos két számban is rajthoz állhat.

Az első napon a 3,6 km táv versenyeire kerül sor, mely három körből áll és két futószakasz nehezít. A második napon a klasszikus maratoni táv kerül megrendezésre. A felnőtteknek 26 km-t (6 kör 5 futószakasz), az ifjúságiaknak 17 km-t (4 kör 3 futószakasz) kell teljesíteni. A Faludy András vezetőedző által felkészített versenyzők célja a mezőny első felébe kerülés a hosszabb távon és a döntőbe jutás a rövidebb távon.

balra Csima Laura, aki ezúttal egyes hajóban indulhat a Világkupán
balra Csima Laura, aki ezúttal egyes hajóban indulhat a Világkupán

A desedai kajak-kenu csónakháznál továbbra is nagy a sürgés-forgás. A nagy sikerű sárkányhajó versenyt követően egyre több az érdeklődő a szabadidős kajakozás, kenuzás iránt. A fiatalabb korosztály gőzerővel készül a május 31 és június 1-én rendezendő Országos Diákolimpiára. Mindeközben a végéhez közelednek a kajak-kenu nyári tábor előkészületei is ahol a gyermekek a nyári szünet első hetétől, június 16-tól egészen augusztus végéig heti bontásban ismerkedhetnek meg a kajakozás, kenuzás alapjaival. A táborba még lehet jelentkezni a desedai kajak-kenu csónakháznál.

Címkék: Horváth Lilla, csónakház, Csima Laura, világkupa, kenu, kajak, Deseda, sport