A Nyíregyháza ellen is támadó szellemben lépett pályára a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es csapata. Az NB I-ben szereplő zöld-fehérek a tavaszi szezonban, hazai környezetben legyőzték a Ferencváros, a Szombathely, legutóbb pedig a Pécs gárdáját is, most a Nyíregyháza ellen próbáltak sikerrel zárni.

- Ezzel a megszerzett eddig 36 ponttal év elején 40 pont körül tűztük ki, ez elérhető, de a mai meccs az rendkívül fontos, nemcsak a pont számít, hanem helyezés megtartása miatt is - mondta Richter Sándor, az U17-es csapat edzője.

A kaposváriak 17 esztendős kapusa, Borsi Bence két alkalommal már U21-es csapatban is kipróbálhatta tudását a szezonban. A U17-es együttes alapembere a Nyíregyháza ellen is a maximumra törekedett.

- Hogyha mindenki hozza a formáját, és ha odatesszük magunkat 100 százalékig, akkor nem jelenthet problémát. Személy szerint nem várok sok dolgot, mert ha minden rendben lesz a védelemmel, akkor úgy gondolom, hogy nem lesz okom a parádékra - válaszolt Borsi Bence.

Borsi és a védelem ezúttal hibátlan teljesítményt nyújtott. A Rákóczisok kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést. A házigazdák Fejős Áron találatának köszönhetően mindhárom pontot bezsebelték, és így bebiztosították a bennmaradást az élvonalban. Fejősnek egyébként ez volt a 16. gólja a bajnokságban. Az U21-es gárda kissé felforgatott összeállítással várta a hétvégi bajnokit.

- Egy picit azért nehézkesebb most is, és nehezebb lesz ez a mérkőzés, mert ebben az összeállításban még nem játszottunk. A játékosok az edzéseken nyilván megfelelőképpen hozzáállnak, de ez egy mérkőzés, egy bajnoki mérkőzés, egy picikét talán ezért nehezebb lesz - tette hozzá a Miovecz Zoltán, az U21-es csapat edzője.

A Miovecz-csapat is harapott a Cseri úti oroszlánbarlangban, és sima 3-0 arányú sikert aratott. A gólszerzők Rácz, Mezei és Horváth Gergely voltak.

A zöld-fehérek U21-es korosztálya 28 bajnoki forduló után a 11., az U17-es pedig az előkelő nyolcadik helyen áll az NB I-es pontvadászatban. A kaposváriak ezzel a két sikerrel magasra tették a mércét, de remélhetőleg a következő fordulóban a Vasas otthonában is eredményesen teljesítenek majd.

Címkék: utánpótlás, rákóczi, nb1, sport