Nagy küzdelmet és látványos megoldásokat is hozott a Sulipóló kaposvári selejtezője. A Városi Fürdő 50 méteres medencéjében három korcsoportban 160 általános iskolás mérte össze tudását.

- Ezt minden évben megrendezzük tulajdonképpen, most egy kicsit nagyobbra sikerült, mint eddig talán, amióta az iskolákban az úszásoktatásba belemerültünk jobban, részt vállaltunk, azóta több gyerekkel tudunk kontaktust teremteni, és így akkor jobban le tudjuk hívni a gyerekeket erre a rendezvényre. Igazából az lenne itt a lényeg pont, hogy valaki most találkozik először a labdával, meg a pályával, itt szeretném megtalálni a tehetségeket pontosan - mondta Berta József.

A Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatának saját nevelésű játékosai is ott voltak a rendezvényen: Juhász-Szelei Norbert és Berta József meccset vezetett. A klub korábbi pólósa, Horváth Dániel pedig a gyakorlós gárdát dirigálta.

- Most itt a hátam mögött a 2003/2004-es Gyakorlós csapat játszik a Balatonboglár csapatával. Jelen pillanatban elég jó ez a korosztályunk, úgyhogy vezetünk elég simán, bízom benne, hogy meg fogjuk nyerni és az országos döntőbe is bejutunk - válaszolta Horváth Dániel, a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium testnevelője.

A kaposvári Gyakorló, valamint a Kodály iskola mellett a honvédosok is erős csapattal érkeztek a megyei selejtezőre.

- Megtetszett nekem ez a sport, és hát a szüleim is mondták, hogy ez nagyon jó, meg jót tesz a testemnek meg minden, és hát nekem ez nagyon megtetszett, és azért csinálom. Most a Gyakorló lesz nekünk az egyetlen kihívás, de hát megverjük őket - tette hozzá Majnik Márk, a Honvéd Utcai Tagiskolából.

Az országos döntőbe a korcsoportonkénti győztesek jutottak ki. A 2001/2002-ben születettek között a Gyakorló, a 2003/2004-esek, illetve a 2005/2006-osok mezőnyében a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola jutott a fináléba.

Címkék: sulipóló, vízilabda, kaposvár, sport