A tornára 12 egyesület 24 csapata nevezett, így csaknem háromszázhatvan ifjú tehetség lépett pályára a Cseri úti sportcentrumban. A házigazdák két bronz- és egy ezüstéremmel zártak.

Újpestről, Szombathelyről, Pécsről és Paksról is érkeztek résztvevők a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia első ízben kiírt Tavaszi Kupájára. A Cseri úti sportcentrumban három korosztályban küzdöttek egymással a csapatok. Ebben a korban a legfontosabb cél az, hogy mindenki örömét lelje a játékban és minél többet a pályán a lehessen.

- Szemet gyönyörködtető látni ennyi fiatalembert, aki az idejét sportolással tölti, méghozzá a sportoláson belül a legjobb játékkal, a labdarúgással. Ez a játék nevel. Nevel magával a játékkal, a gondolkodással, és nevel a csapatszellemmel - mondta a K. Rákóczi BFLA elnöke, Horváth Miklós.

A korcsoportokban a résztvevőket két négyes csoportba osztották, a csoportkör után a két legjobban teljesített gárda került az elődöntőbe.

A kaposváriak U9-es korosztálya két remek győzelemmel kezdte a kupát. A 2005-ös születésűekből álló csapatot szeptember óta irányítja Pfeiffer Bence.

- Ez egy olyan lehetőséget ad a kaposvári csapatoknak, utánpóltás csapatoknak és a meghívott csapatoknak, akik olyan ellenfelekkel tudnak küzdeni, akik magas ellenállást biztosítanak, így a fejlődésük is hatásosabb - árulta el a K. Rákóczi BFLA U9 edzője, Pfeiffer Bence.

Az U9-es csapat végül a bronzérmet szerezte meg a tornán. A korosztály legjobbja a Dombóvár lett, a második helyen pedig a Szombathelyi Haladás végzett. A legjobb játékos különdíját a Bene akadémia ifjú tehetsége, Pintér Máté érdemelte ki. A kaposváriak U10-es korosztálya is bronzéremmel zárt a Haladás és a Pécs mögött. A zöld-fehérek a harmadik helyért a szintén jól teljesítő Marcalit verték 2-0-ra. A legszebb eredményt az U11-esek érték el, ők ezüstérmet szereztek. A döntőben a Paks győzte le őket 2-0-ra. Ebben a korosztályban a legjobb kapusnak, a Rákóczi hálóőrét Horváth Milánt választották. A rendezők célja az, hogy a Tavaszi Kupa jövőre már nemzetközivé váljon. Emellett szeretnék, hogy az akadémia más korosztályai is kipróbálhassák tudásukat egy ehhez hasonló, rangos tornán.

A nagyszabású torna sikeres megrendezéséhez kilenc játékvezetőt biztosított a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága.

Címkék: tavaszi, bene, kupa, sport