Az idei utánpótlás olimpián Nagykanizsán soha nem látott létszámban, 303 fővel jelentkeztek az egyesületek. Az országos bajnoksággal egyenrangú serdülő és junior viadalon a Ring SC Kaposvár kitett magáért, hat éremmel zárta a viadalt, amelyből kettő volt arany. Kertész Dávid és Petrovics Mátyás egyaránt a serdülőknél állhatott fel a dobogó tetejére, őket a szövetség szeretné indítani a 14 év alattiak Európa-bajnokságán. Szintén a serdülőknél Drobilich Dusán és Onódy Márton szerzett ezüstérmet, Pintér Félix és Kovács Márton pedig bronzéremnek örülhetett. A juniorok között Mislai Kristóf jutott döntőbe, ahol nem sokkal csúszott le az aranyéremről. Ő jelenleg is a válogatottal edz, mivel 16 nemzet tornáján lép fel a jövő héten Azerbajdzsánban. Tóth Richárd a szófiai világbajnokságon kevéssel maradt le az éremről.

A sportoló feltett szándéka, hogy a nyáron, Kínában rendezendő ifjúsági olimpián már érmet szerezzen. Jövőre már a felnőttek között versenyezhet a tehetség, ám idén még közvetlenül a felnőtt mezőny előtti korosztályban bizonyíthat. A világbajnokságon minden ellenfelet kielemeztek.

- Minden meccs előtt feltérképeztük az ellenfelet és meghatároztunk egy taktikát, aztán ha ez nem jött be, meccs közben még tudtunk váltani. Sokfajta kultúra volt, most így jött ki - mondta Tóth Richárd.

A kaposváriak korábbi junior magyar bajnoka, Nagy Patrik némi kihagyás után idén is szeretne érmet a magyar bajnokságon.

- Idén is be szeretnék kerülni a döntőbe majd 69 kg-ban, és hát a válogatottba visszakerülni, az első számú versenyzőt a súlycsoportban elverni. + Májusban lesz a Bornemissza-emlékverseny, aztán több ranglista verseny, és hát ősszel az országos verseny - mondta Nagy Patrik.

A klubban gőzerővel folyik a munka, a legkisebbektől az ifjúságiakig, a hónap végén pedig a Bornemissza-emlékversenyre utaznak, akik nem lesznek éppen valamelyik korosztály válogatott edzőtáborában.

Címkék: sport, box, ökölvívás, kaposvár