Tájfutók vették birtokba a napokban a tókaji parkerdőt, és a programban a somogyi, baranyai közös diákolimpia mellett kísérő verseny is helyet kapott.

- Délelőtt egy középtávú futamot rendeztünk, amin eldőlt a kijutás sorsa a diákolimpiára, délután pedig egy váltóversenyt, ami izgalmas forma. Egyénileg teljesítik a pályát, de csapateredmény születik belőle - mondta a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség főtitkára, ifj. dr. Pavlovics György.

A somogyiak és a baranyaiak már ötödik éve rendezik közösen a diákolimpiát, és ezek a versenyek mindig sok tanulsággal szolgálnak.

- A tókaji erdő nekünk, somogyiaknak nem annyira nehéz, hogy régóta rendeznek itt versenyeket. 1981 óta rendeznek itt versenyeket, folyanatosan frisíteték a térképeket. A pécsieknek idegen terep, de a saját terepeiket ők is simerik, és itt talán nekik is objektiv módon eldőlhet a feljutás - tette hozzá a főtitkár.

Az országos diákolimpiára korcsoportonként a legjobb öt induló jutott tovább. A finálét Pécs térségében rendezik majd, kaposvári résztvevőkkel. A negyedik korcsoportban Pál Dorián bizonyult a legjobbnak.

- Én lettem az első, de nem sokkal érkeztek utánam, épp, hogy sikerült nyernem - árulta el Pál Dorián.

Az ötödik korcsoportban Darabos Dominik volt a legügyesebb és a leggyorsabb.

- A pálya technikás volt, voltak nehéz részek, dzsindzsás volt, el is keveredtem egy kicsit, de így is nyertem, és jó volt - árulta el Darabos Dominik.

A délutáni váltóversenyen 29, egyenként 3 fős váltó állt rajthoz. Az iskolák között kiírt csapatversenyt a somogyiak közül a Kisfaludy Tagiskola nyerte, a legtöbb somogyi indulót mozgósító pedagógus címet pedig Lipót Andrea érdemelte ki, ugyancsak a Kisfaludyból.

Címkék: futás, táj, sport, somogy