Az utóbbi két szezon bajnoka csapott össze egymással a megyei másodosztály Déli csoportjának hétvégi rangadóján. A jutaiak 2012-ben, a Böhönye pedig tavaly nyert aranyérmet. A találkozó más okból is pikánsnak ígérkezett: Szabó Miklós, aki korábban két és fél éven át Böhönyén futballozott, nyár óta a jutaiakat erősíti.

- Barátom, a Tóth Norbi invitált Jutába, nagyon nagy várakozással, idegen környezet, valamennyire azért új csapattársak, de sikerült beilleszkednem és azt hiszem, hogy azért elfogadhatóan szerepelünk itt is. Kicsit a pályák lennének jobbak, annak örülnék, de maga mozgás még mindig jól esik hála Istennek - mondta Szabó Miklós, a Juta SE játékosa.
A két csapat legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén három böhönyei és két jutai siker született. A házigazdák egy remek győzelemmel hangoltak a meccsre, hisz az előző fordulóban 2-0-ra nyertek az otthonában addig veretlen Segesd vendégeként.

- Minden hétvége után változnak a célok, volt nálunk egy pontlevonás, akkor egy kicsit átírtuk a célokat, de most ezzel a segesdi győzelemmel visszajöttünk, úgyhogy mindenképpen a bajnoki dobogóra szeretnénk felállni - tette hozzá Tóth Norbert, a Juta SE játékos-edzője.

Természetesen a böhönyeiek is gőzerővel készültek a mérkőzésre.

- Egy éve vagyok a csapatkapitánya és úgy érzem, hogy a csapat azért elfogad, majd ma meglátjátok itt a pályán. Hát remélem, hogy nyerünk, mert azért jöttünk - válaszolta Farkas Gábor, a Böhönye KSE játékosa.

Farkas Gábor nem beszélt a levegőbe, csapata nagy csatában 2-1-re győzött. A jutaiak így nem tudták kihasználni, hogy a Somogysárd is botlott a 25. fordulóban. Kutiék a nagy rivális Mezőcsokonyától kaptak ki ugyancsak 2-1-re. A legnagyobb meglepetést a Patalom szolgáltatta, amely hazai környezetben remek játékkal verte 4-1 arányban a listavezető segesdieket. A éllovasnak így öt pontra csökkent az előnye a második helyre felugró Mezőcsokonyával szemben. A dobogóért a folytatásban is nagy harc várható, hisz a Juta és a Somogysárd mellett a Magyaregres és a Lábod csapatának is van esélye az éremre.

Címkék: május, foci, megye, sport