A vártnál simább mérkőzéseken dőlt el a megyebajnoki döntőbe jutás sorsa. Mindkét elődöntő visszavágóján az első találkozók győztesei nyertek, ám ezúttal nagyobb különbséggel. A Táncsics az első elvesztett negyedet követően átvette az irányítást, és a második játékrészben fokozatosan növelte előnyét a bajnokság végére „elfogyó” Tigris ellen.

- A siker annak köszönhető, amint már mondtam, hogy higgadtak vagyunk, hogy ésszel játszunk. Megpróbáljuk kihasználni azt, hogy fiatalok vagyunk, futunk. Próbálunk nem foglalkozni mégegyszer mondom a játékvezetéssel, ami néha - sajnos ez a sportban benne van - hibázik, mai meccsen is voltak tévedések, elfogadtuk. Mentünk tovább, dolgoztunk és ennek köszönhető, hogy ezzel az eredménnyel döntőbe kerültünk - mondta Pöttendi Gábor, a Táncsics KK játékosa.

Az NB-s együtteseket is megjárt Pöttendi a szezon elején érkezett a Táncsicshoz, és többször is vezéregyénisége volt csapatának. Ezúttal 20 pontot rámolt be a tigriseknek. A meccs legjobbja az ellenfelet erősítő Fodor Dénes volt. A 24 pontig jutó játékos csapattársaival pénteken még NB II-es bajnokit játszott Sopronban, vasárnap pedig már a Táncsics ellen kellett kosárlabdázniuk.

- Nem szeretem erre fogni, mert igazából szezon elején is tudtuk, hogy mit vállalunk. Nem szeretnék emögé bújni, jobb volt az ellenfél, a múlt meccsen is kikaptunk, most is kikaptunk, kettős vereséggel nem jutottunk döntőbe, nincs miről beszélni szerintem - tette hozzá Fodor Dénes, a Tigris KK játékosa.

Félidőben még döntetlenre állt a második elődöntő, ám szünet után a Tüskevár nagyon belelendült az elfáradó somogyjádiakkal szemben és végül 96-70 arányban győzött. A meccs legjobbja a 24 pontig jutó Boldizsár volt. Az ötödik helyért zajló párharcban megnyerte a visszavágót a Tamási, ám összesítésben a Zrínyi volt a jobb. A kilencedik hely a Hengeré lett, amely másodszor is legyőzte az egyetemistákat. A döntő és a bronzmérkőzés időpontját a Kaposvári KK NB I-es csapatának rájátszásbeli programjának függvényében jelölik ki. A Tüskevár-Táncsics megyebajnoki finálé tervezett helyszíne a kaposvári Városi Sportcsarnok.

Címkék: megyei, döntő, bajnokság, kosárlabda, sport