Az Athénban olimpiát nyert center, Dr. Steinmetz Ádám nyitotta a gólok sorát a Kaposvár-Vasas meccsen. A korosztályos válogatott Sedlmayer találatával pedig már kettővel vezettek az angyalföldiek. A KVK Dőry balkezes bombájával szépített, majd 1-3-nál a második negyedben Juhász-Szelei is betalált. Egyenlítenie nem sikerült a hazaiaknak, sőt a válogatott bekk Angyal, valamint Manhercz Krisztián réven 5-2-re elhúztak a fővárosiak.

Manhercz a folytatásban is elemében maradt: a harmadik játékrész elején a meccs legszebb gólját szerezve 7-3-as előnyhöz juttatta csapatát. A KVK 8-3 után tamádásban újítani tudott: ifjabb Berta és Szilvasán is szép gólt lőtt, 9-5-nél pedig Benic is betalált. A 18-szoros magyar bajnok Vasas ezt követően megrázta magát, és a montenegrói válogatott Brguljan vezérletével 12-6-ra változtatta az eredményt. A KVK-nak a szépségtapaszt Surányi gólja jelentette.

A vereség egyben azt is jelenti, hogy a Vasas az ötödik, a Kaposvár pedig a hetedik helyért folytatja majd a bajnoki rájátszást.

- Szerintem elég derekasan harcoltunk, ami tőlünk telt, azt kihoztuk magunkból. Voltak hibák persze, amiket lehet majd köszörülni meg javítani, meg csiszolni, de azt hiszem nekünk egy kicsit hosszú volt így a szezon, hogy gyakorlatilag nem volt benne szünet. Célunkat végülis elértük, a nyolc közé kerülés volt a cél, az megvan, a többi már csak hab a tortán - Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK

- A vezetőedző természetesen boldog, hogy a következő körbe jutottunk. Nem csak ezért, hanem azért, mert tényleg nagyon jó játékot nyújtottunk, elsősorban a védekezésünk volt nagyon stabil, amivel meg tudjuk alapozni azt, hogy viszonylag kevés gólt kaptunk, most csak hetet, úgyhogy a végén az utolsó negyedben már nem játszott a komplett csapatunk - Földi László vezetőedző, Lactív-Vasas

A kaposváriak ellenfele a hetedik helyért a BVSC-Debrecen párharc vesztese lesz majd.

Címkék: kvk, nb1, vasas, sport