Rögtön az elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, elsősorban Kamper, illetve a szezont még Siófokon kezdő Drávai volt elemében. Ki kell még emelni a váciak kapusát, Triffa Ágnest is, aki több remek védéssel vétette észre magát. A siófokiak rengeteg pontatlanságot követtek el támadásban, még büntetőből sem sikerült a váci kaput bevenniük. Így történt, hogy a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, az utolsó másodpercben is összejött egy hazai találat, így az első 30 perc végén 12-7-es váci előny állt az eredményjelző táblán.

A folytatásban is gyatra siófoki támadójátékot láthatott a mintegy 300 néző, egy alkalommal sikerült feljönni mínusz kettőre, azonban támadásban továbbra is sok volt a pontatlanság, no és Triffa is hozta formáját. Az utolsó percekben már csak a gólkülönbség volt kérdéses, végül 21-16-os váci sikert jegyezhettünk fel. Váci részről Kamper 8-at, Drávai 6-ot szórt, vendégoldalon pedig Orbán volt a legeredményesebb a maga 5 találatával. A Balaton-partiak továbbra sem nyertek meccset a rájátszásban, a Békéscsaba, illetve a Fehérvár elleni összecsapások után Vácon sem termett babér számukra.

A Siófok a következő hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel, az elődöntőben a Győr ellen játszik majd, a pontvadászat pedig két hét múlva, a Fehérvár elleni idegenbeli derbivel folytatódik. Mi mást mondhatnánk? Bízzunk az eredményesebb folytatásban.

Konkoly Csaba: A tavaszunk nem úgy sikerült eddig, ahogyan azt szerettük volna, ezért örülök a győzelemnek. Békéscsabán sem szeretnénk feltartott kézzel pályára lépni, a hazai döntetlen tanulságait levontuk.

Golovin Vlagyimir: Szégyellem magam a csapat nevében is. Csak a védekezésünk, illetve a kapusteljesítményünk dicsérhető. A jövő héten a Magyar Kupában is nehéz meccsek várnak ránk, a Győr, majd a Ferencváros vagy a Veszprém ellen. Bízom a jobb folytatásban.

IPRESS CENTER-VÁC–SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ 21–16 (12–7)

Vác, 400 néző. V: Bacs, Bán

VÁC: TRIFFA – Hansághy 1, VIRÁG 4, Farkas V., Dakos 2, DRÁVAI 6, Szondi. Csere: Fülöp, KAMPER 8 (5), Hámori, Szádvári, Ertl, Ivanics.

Edző: Konkoly Csaba

SIÓFOK: PASTROVICS – Lukács 2, Szamoránsky A. 2, Németh Cs. 1, Léránt, ORBÁN ANNAMÁRIA 5 (1), Erdősi 3. Csere: Futaki, Nagy É. (kapusok), Deáki 1, Dajka, Polics 2, Schneider.

Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása: 5. perc: 4–2. 15. p.: 5–6. 24. p.: 9–7. 34. p.: 13–7. 41. p.: 14–12. 50. p.: 18–13. 56. p.: 20–14.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/1

Címkék: vác, skc, siófok, sport