A sorsdöntő találkozó első perceiben még fej-fej mellett haladt a két együttes, ezt követően azonban megugrott a csurgói hibák száma. Díazt ezúttal jól semlegesítette a CSKK, Krivokapicsra és Katzirzra azonban nem jutott elég figyelem. A Tatabánya fokozatosan átvette az irányítást, és előnnyel térhetett pihenőre.

A második játékrészt ott kedzte a házigazda, ahol az elsőt abbahagyta. A vendégek könyörtelenül megbüntették a hazai hibákat, és az ellenfél ezúttal is főként átlövésből talált be a kapuba. A Tatabánya már öt góllal vezetett, amikor összekapta magát a CSKK, és remek hajrával sikerült kiegyenlítenie, nem is akárhogyan. Ezek után a büntetőkre maradt a döntés, és a Csurgó 3:2 arányban jobbnak bizonyult.

- Hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból, olyan hibákat követtünik el, amiket egy komolyabb csapat nem követ el. Lendületbe hoztuk a Csurgót, akik éltek a lehetőséggel, amit felkínáltunk nekik - mondta Debre Viktor, a Tatabánya KC vezetőedzője.

- Se kapusteéljesítményben, se védekezésben nem voltunk a helyzet magaslatán. A Hannover-meccs második félideje óta nem megy a támadójáték sem, gödörbe kerültünk, nem éreztük a ritmust - tette hozzá Herbert Gábor, Csurgói KK csapatkapitánya.

- Az építkezés hiányzott a csapatból ma. Amit felépítettünk, nagyon alulmaradtunk. Tatabányán tettük nehézzé magunknak ezt a páérharcot. egy kilenc gólos hazai győzelem után be kellett volna húznunk a második mérkőzést - válaszolta Imre Vilmos , Csurgói KK vezetőedzője.

A Csurgó a nem várt nehézségek ellenére, az alapszakasz és a nemzetközi kupa teljesítménye alapján megérdemelten jutott be a legjob négy közé a bajnokságban.Az elődöntőben a Pick Szeged vár majd a somogyiakra, a párharc szintén két győzelemig tart majd.

Címkék: csurgó, nb1, sport