Folytatta jó rájátszásbeli szereplését az élvonalban szereplő Közút tekecsapata. A kaposváriak a Nyíregyháza otthonában aratott 7:1 arányú siker után hazai környezetben is szerettek volna magabiztos győzelmet szerezni.

- Mindenképpen egy könnyű győzelmet várok ezen a mérkőzésen, nekik már végülis lényegtelen ez a meccs abból a szempontból, hogy ők már biztos bennmaradók, mi viszont nagy szerencsével tudunk még javítani egy helyet a tabellán, így előrelépnénk az ötödik helyre - mondta Földesi Zsolt, a Közutasok KTK játékosa.

- Igazából a kaposváriak hazai győzelméhez nem férhet kétség, egyáltalán nem így utaztunk el Kaposvárra. Egy jó játékot várunk önmagunktól, illetve a sportbaráti kapcsolatok ápolása azt lehet mondani, mindennél fontosabb - tette hozzá Finta Zoltán, a Nyíregyházi Teke Klubtól.

Az erősen tartalékosan felálló nyírségiek nem tudták megnehezíteni a kaposváriak dolgát, a hazaiaknál Kálny és Nagy is jól játszott, így az első sor után jelentős, 138 fás előnyt szereztek a Közutasok. A folytatásban Földesi és Németh is könnyedén gyűjtötte be pontokat, így az előny már 236 fára nőtt.

A záró pároknál már csak pontarány volt a kérdéses. Ifjabb Horváth könnyedén gyűjtötte be az újabb egységet. Sághy pedig minimális veresége ellenére - a szettpontoknak köszönhetően - még egy csapatponttal gazdagította a hazai együttest. A Közutasok végül 8:0 arányban 288 fával nyerték a mérkőzést.

A hátralévő két fordulóban a BKV Előre ellen játszik a Közutasok KTK. Amennyiben a kaposváriak mindkét mérkőzést megnyerik, akkor feljebb léphetnek a tabella 5. helyére, minden más esetben a 6. helyen zárják a szezont. A BKV elleni párharc első találkozóját a következő hétvégén rendezik Kaposváron.

Címkék: közutas, április, teke, sport