Kaposvár a vízi sportokban országos és nemzetközi szinten is szép sikerekkel büszkélkedhet. A Csik Ferenc Városi Fürdőben tréningező úszók, vízilabdázók, szinkon- és búvárúszók is minden évben figyelemre méltó eredményeket érnek el. A város az erőfeszítéseket egy új 50 méteres úszómedence megépítésével jutalmazza a közeljövőben, ami a tervek szerint a Jókai ligetben épül fel.

Dudás Dániel gőzerővel készül a hétvégi Budapest Open nemzetközi úszóversenyre.  A kaposvári Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program sportolója is örül az új sportmedence megépítésének.   

Ifjabb Kovács László is így van ezzel. Ő 1996 óta dolgozik a kaposvári úszósportért. Akkor még 25 méteres medencében, két pályán tudtak edzeni az úszók. A fürdő azóta számos fejlesztésen esett át. Elkészült az 50 méteres medence, ami pár évvel később sátrat is kapott.


Az élsportolók mellett azok is örülnének az új medencének, akik még csak most ismerkednek az úszás alapjaival. Kaposváron napjainkban több mint ötszázan űznek valamilyen vízi sportot a Csik Ferenc Városi Fürdőben, így minden bizonnyal nagy segítség lesz majd számukra az új ötvenméteres sportmedence megépítése.

Címkék: vízi sport, Csik, medence, úszás